Hummus – Basisrecept

Bereiding: 15 minuten

Totaal: 15 minuten

Hummus – Basisrecept

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram gare kikkererwten
  • 2 eetlepel tahin
  • 2 eetlepels olijfolie
  • scheut water
  • peper en zout

Bereiding

  1. Rasp decitroen uit en pers hem uit
  2. Pel en hak de teentjes knoflook fijn
  3. Doe de kikkererwten, tahin, sap van een halve citroen + rasp, knoflook in een blender en meng goed, voeg olie toe
  4. Voeg water toe, zodat de massa ssmeerbaar is
  5. Maak op smaak met peper en zout, voeg eventueel nog wat citroensap naar smaak toe.

Notes

Op het basisrecept zijn veel variaties mogelijk. Een paar voorbeelden:

Pof de knoflook voordat je deze verwerkt

Grill een paar puntpaprika's in de oven, verwijder de velletjes en voeg toe zongedroogde tomaatjes erbij

Voeg diverse groene kruiden toe zoals dragon, bieslook, of wilde kruiden

Voor een lekkere bite: pijnboompitten, pompoenpitten, zonnebloempitten, walnoten

Gebruik witte bonen of andere peulvruchten i.p.v. kikkererwten

Neem eens een andere soort olie