Notities
Op het basisrecept zijn veel variaties mogelijk. Een paar voorbeelden:
Pof de knoflook voordat je deze verwerkt
Grill een paar puntpaprika's in de oven, verwijder de velletjes en voeg toe
zongedroogde tomaatjes erbij
Voeg diverse groene kruiden toe zoals dragon, bieslook, of wilde kruiden
Voor een lekkere bite: pijnboompitten, pompoenpitten, zonnebloempitten, walnoten
Gebruik witte bonen of andere peulvruchten i.p.v. kikkererwten
Neem eens een andere soort olie
Ingrediënten
- 1 citroen
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram gare kikkererwten
- 2 eetlepel tahin
- 2 eetlepels olijfolie
- scheut water
- peper en zout
Bereiding
- Rasp decitroen uit en pers hem uit
- Pel en hak de teentjes knoflook fijn
- Doe de kikkererwten, tahin, sap van een halve citroen + rasp, knoflook in een blender en meng goed, voeg olie toe
- Voeg water toe, zodat de massa ssmeerbaar is
- Maak op smaak met peper en zout, voeg eventueel nog wat citroensap naar smaak toe.
© 2023 Copyright Hilmas Keuken