Lupinebonen-hummus

Voorbereiding: 15 minuten

Totaal: 15 minuten

Hummus van lupinebonen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram gare lupinebonen
  • 2 eetlepels tahin
  • 2 eetlpels olijfolie
  • 5 zongedroogde tomaten
  • sheut water
  • peper en zout
  • handvol peterselie
  • scheut notenolie

Bereiding

  1. pers de citroen uit en hak de teentjes knoflook fijn
  2. Doe de lupinebonen, tahin, knoflook, citroenap en olijfolie in een blender of keukenmachine en meng goed
  3. Hak de zongeroogde tomaten in stukjes en voeg toe, even meeblenden
  4. Voeg water toe totdat de massa smeerbaar is
  5. Maak op smaak met peper en zout
  6. Hak de peterseie fijn en doe erdoor
  7. Maak af met een swirl notenolie

Notes

Je kunt hummus maken van veel soorten peulvruchten. Deze keer niet van kikkererwten, maar van Nederlandse lupinebonen.