Lupinebonen-hummus
Categorie
0-20 minuten
Bijgerecht
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
15 minuten
Notities
Je kunt hummus maken van veel soorten peulvruchten. Deze keer niet van kikkererwten, maar van Nederlandse lupinebonen.
Ingrediƫnten
- 2 eetlepels citroensap
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram gare lupinebonen
- 2 eetlepels tahin
- 2 eetlpels olijfolie
- 5 zongedroogde tomaten
- sheut water
- peper en zout
- handvol peterselie
- scheut notenolie
Bereiding
- pers de citroen uit en hak de teentjes knoflook fijn
- Doe de lupinebonen, tahin, knoflook, citroenap en olijfolie in een blender of keukenmachine en meng goed
- Hak de zongeroogde tomaten in stukjes en voeg toe, even meeblenden
- Voeg water toe totdat de massa smeerbaar is
- Maak op smaak met peper en zout
- Hak de peterseie fijn en doe erdoor
- Maak af met een swirl notenolie
© 2023 Copyright Hilmas Keuken