Skip to content
Hilma’s Keuken Logo
  • Home
  • Onze mogelijkheden
  • Workshops
  • Recepten
  • Contact
  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief
  • FacebookVolg Hilma's Keuken via Facebook
Lupinebonen-hummus
  • Bekijk grotere afbeelding Hummus van lupinebonen

Lupinebonen-hummus

Voorbereiding: 15 minuten

Totaal: 15 minuten

Categorie: 0-20 minuten, Bijgerecht

Hummus van lupinebonen

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram gare lupinebonen
  • 2 eetlepels tahin
  • 2 eetlpels olijfolie
  • 5 zongedroogde tomaten
  • sheut water
  • peper en zout
  • handvol peterselie
  • scheut notenolie

Bereiding

  1. pers de citroen uit en hak de teentjes knoflook fijn
  2. Doe de lupinebonen, tahin, knoflook, citroenap en olijfolie in een blender of keukenmachine en meng goed
  3. Hak de zongeroogde tomaten in stukjes en voeg toe, even meeblenden
  4. Voeg water toe totdat de massa smeerbaar is
  5. Maak op smaak met peper en zout
  6. Hak de peterseie fijn en doe erdoor
  7. Maak af met een swirl notenolie

Notities

Je kunt hummus maken van veel soorten peulvruchten. Deze keer niet van kikkererwten, maar van Nederlandse lupinebonen.

6.4.4
Copyright Hilmas Keuken

Hilma van Rozendaal2019-10-17T23:14:18+00:000-20 minuten, Bijgerecht|

Leuk? Deel deze post via social media!

facebooktwitterlinkedinwhatsapppinterestE-mail
Copyright 2019 - Hilma's Keuken | Design by GET TO THE PO!NT
Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring
Deze website gebruikt cookies om goed te kunnen functioneren en je ervaring te verbeteren. Klik op 'JA' wanneer je goed functionerende site wilt gebruiken. Je kunt de cookies ook afwijzen of meer informatie hierover lezen in de Privacyverklaring.

JA NEE Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy
Noodzakelijk Altijd ingeschakeld