Bieten-notensalade

Voorbereiding: 15 minuten

Totaal: 15 minuten

Categorie: Bijgerecht

Aantal personen: 6

Bieten-notensalade

Ingrediënten

  • 4 gekookte bietjes
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram gemengde noten, zoals walnoten, hazelnoten, amandelen, paranoten, pinda's
  • handvol kruiden, zoals munt, dragon, basilicum, rucola
  • harde geitenkaas
  • Voor de dressing:
  • 2 eetl. honing
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. appelazijn
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de bietjes en snij in blokjes
  2. Smelt de honing op zacht vuur in een pan en voeg de olie toe
  3. Hak de noten grof en voeg deze toe, laat zachtjes karameliseren
  4. Schud de noten op een bakpapier en laat afkoelen
  5. Was de kruiden en hak ze grof
  6. Meng de kruiden door de bieten
  7. Verdeel de gekarameliseerde noten over de bieten
  8. Voor de dressing:
  9. Klop de ingrediënten door elkaar, maak op smaak met peper en zout
  10. Meng dit door de salade
  11. Schaaf schilfers geitenkaas over de salade

Notes

Let op:

• de gekarameliseerde noten zijn loeiheet. Laat ze even afkoelen voordat je ze gaat proeven!

• Liever verse bietjes? Pof ze 1 uur op 200 graden in de oven. Laat ze afkoelen voordat je ze verder verwerkt.

• Deze salade is ook erg lekker bij yoghurt of kwark