Bieten-notensalade
Categorie
0-20 minuten
Bijgerecht
Portie
6
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
15 minuten
Notities
Let op:
• de gekarameliseerde noten zijn loeiheet. Laat ze even afkoelen voordat je ze gaat proeven!
• Liever verse bietjes? Pof ze 1 uur op 200 graden in de
oven. Laat ze afkoelen voordat je ze verder verwerkt.
• Deze salade is ook erg lekker bij yoghurt of kwark
Ingrediënten
- 4 gekookte bietjes
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram gemengde noten, zoals walnoten, hazelnoten, amandelen, paranoten, pinda's
- handvol kruiden, zoals munt, dragon, basilicum, rucola
- harde geitenkaas
- Voor de dressing:
- 2 eetl. honing
- 2 eetl. olijfolie
- 1 theel. mosterd
- 1 eetl. appelazijn
- peper en zout
Bereiding
- Schil de bietjes en snij in blokjes
- Smelt de honing op zacht vuur in een pan en voeg de olie toe
- Hak de noten grof en voeg deze toe, laat zachtjes karameliseren
- Schud de noten op een bakpapier en laat afkoelen
- Was de kruiden en hak ze grof
- Meng de kruiden door de bieten
- Verdeel de gekarameliseerde noten over de bieten
- Voor de dressing:
- Klop de ingrediënten door elkaar, maak op smaak met peper en zout
- Meng dit door de salade
- Schaaf schilfers geitenkaas over de salade
© 2023 Copyright Hilmas Keuken