KWUPS groentenbouillon

Bereiding: 20 minuten

Totaal: 20 minuten

KWUPS   groentenbouillon

De schillen en resten van je groenten gooi je niet meteen meer weg. Je kunt die gebruiken om een geurige bouillon van te trekken, waar ook nog eens extra vitaminen en mineralen inzitten

Ingrediƫnten

  • Kombu, dit is een zeewier
  • Wortel
  • Ui
  • Prei
  • Selderij, knolselderij, bleekselderij
  • Deze basis kun je aanvullen met alle groenteafsnijdsels die je tijdens het koken verzamelt
  • Zoals bijvoorbeeld courgette, paprikazaadlijsten, broccoli- en bloemkoolstelen
  • Verder kun je kruiden toevoegen: oregano, tijm, rozemarijn, laurier, bieslook. Rode pepertjes, peperbolletjes, tomaatjes

Bereiding

  1. Zorg dat alles onder water staat
  2. Je brengt het geheel aan de kook
  3. Laat het daarna 20 minuten op een zacht vuur trekken. Als je de groenten te lang laat trekken, kan de bouillon bitter worden
  4. Je zeeft het geheel en voegt de bouillon toe aan je gerecht

Notes

Heb je over? Je kunt de bouillon vijf dagen bewaren in de koelkast in glazen potten, of invriezen in de diepvries