Caponata
Categorie
40-60 minuten
Hoofdgerecht
Personen
4
Voorbereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur, 15 minuten
Ingrediƫnten
- 1 rode paprika
- 2 aubergines
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel gedroogde peper
- 1 courgette
- 3 stelen bleekselderij
- 200 gram beluga of Du Puy linzen
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 75 ml rode wijn
- 200 ml water
- 4 tomaten
- 2 eetl. olijven
- 1 eetl. kappertjes
- scheut balsamico azijn
- 1/2 eetl. Ras el Hanout
- peper en zout
Bereiding
- Grill de paprika tot hij geblakerd is, verwijder schil en pitjes na afkoelen en snij in reepjes
- Snij de aubergines in plakken van 1 cm, en besprenkel ze met zout
- Laat een kwartier intrekken en dep droog
- Smeer de plakken aubergine in met olijfolie en grill tot ze bruin van kleur zijn
- Schil ui en knoflook en snij klein
- Snij de courgette in kleine blokjes
- Bak ui, knoflook, courgette en peper zachtjes in de olijfolie
- Was de bleekselderij en snij in dunne reepjes
- Voeg toe en laat 5 minuten zachtjes smoren
- Doe de linzen er bij en roer goed door
- Voeg een eetlepel tomatenpuree, het water en de wijn toe
- Snij de tomaten in blokjes en roer erdoor
- Breng dit aan de kook, en laat op zacht vuur pruttelen
- Laat het geheel zachtjes gaar koken, dit duurt ong. 20 minuten
- Voeg nu de aubergine en paprika toe
- Snij de olijven in stukjes, en doe deze samen met de kappertjes en een scheut balsamico azijn erbij
- Maak op smaak met Ras el Hanout, peper en zout
© 2023 Copyright Hilmas Keuken