Rode bessenchutney
Categorie
40-60 minuten
Bijgerecht
Bij mijn vriendin at ik een paar jaar geleden een lekkere bessenchutney, gemaakt met een recept uit de krant. Natuurlijk moest ik hier mijn eigen draai aan geven, en het resultaat is een heerlijk zoetzure en kruidige chutney.
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur
Notities
Schep de hete chutney in steriele potjes en je hebt een heerlijke voorraad die je maanden kunt bewaren
Glutenvrij, Lactosevrij
Ingrediënten
- bak rode bessen (250 gram)
- 4 rode uien
- 5 eetlepels rode wijnazijn
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 200 ml appeldiksap
- 3 cm. verse gember
- 12 peperkorrels
- takje rozemarijn
- 2 takjes munt
Bereiding
- Ris de bessen
- Pel de uien en snij in halve ringen
- Rasp de gember
- Kneus de peperkorrels
- Doe alle ingrediënten in een pan en meng even door elkaar
- Breng al roerend aan de kook
- Op zacht vuur, zo'n 30 à 40 minuten laten inkoken tot een dikke saus,
- Zo nu en dan roeren.
- Ris de rozemarijn van het takje, en pluk de blaadjes munt van de steeltjes
- Hak deze fijn en verdeel door de chutney.
© 2023 Copyright Hilmas Keuken