Skip to content
Hilma’s Keuken Logo
  • Home
  • Onze mogelijkheden
  • Workshops
  • Recepten
  • Contact
  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief
  • FacebookVolg Hilma's Keuken via Facebook
Rode bessenchutney
  • Bekijk grotere afbeelding

Rode bessenchutney

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 40 minuten

Totaal: 1 uur

Categorie: Biijgerecht

Rode bessenchutney

Bij mijn vriendin at ik een paar jaar geleden een lekkere bessenchutney, gemaakt met een recept uit de krant. Natuurlijk moest ik hier mijn eigen draai aan geven, en het resultaat is een heerlijk zoetzure en kruidige chutney.

Ingrediënten

  • bak rode bessen (250 gram)
  • 4 rode uien
  • 5 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 200 ml appeldiksap
  • 3 cm. verse gember
  • 12 peperkorrels
  • takje rozemarijn
  • 2 takjes munt

Bereiding

  1. Ris de bessen
  2. Pel de uien en snij in halve ringen
  3. Rasp de gember
  4. Kneus de peperkorrels
  5. Doe alle ingrediënten in een pan en meng even door elkaar
  6. Breng al roerend aan de kook
  7. Op zacht vuur, zo'n 30 à 40 minuten laten inkoken tot een dikke saus,
  8. Zo nu en dan roeren.
  9. Ris de rozemarijn van het takje, en pluk de blaadjes munt van de steeltjes
  10. Hak deze fijn en verdeel door de chutney.

Notities

Schep de hete chutney in steriele potjes en je hebt een heerlijke voorraad die je maanden kunt bewaren

Glutenvrij, Lactosevrij

6.4.4
Copyright Hilmas Keuken

Hilma van Rozendaal2019-06-22T06:02:43+00:0040-60 minuten, Bijgerecht|

Leuk? Deel deze post via social media!

facebooktwitterlinkedinwhatsapppinterestE-mail
Copyright 2019 - Hilma's Keuken | Design by GET TO THE PO!NT
Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring
Deze website gebruikt cookies om goed te kunnen functioneren en je ervaring te verbeteren. Klik op 'JA' wanneer je goed functionerende site wilt gebruiken. Je kunt de cookies ook afwijzen of meer informatie hierover lezen in de Privacyverklaring.

JA NEE Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy
Noodzakelijk Altijd ingeschakeld