Romige knollensoep met pittige blauwe kaas

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 30 minuten

Totaal: 50 minuten

Categorie: soep

Aantal personen: 6

Romige knollensoep met pittige blauwe kaas

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 pastinaak
  • 1 knolselderij
  • 2 eetl. roomboter
  • ruim 1 liter KWUPS groentebouillon (zie recept KWUPS)
  • chilivlokken
  • 1 theel. paprikapoeder
  • zout en peper
  • scheut slagroom
  • 100 gram blauwe kaas

Bereiding

  1. Snipper ui en snij de bleekselderij in stukken.
  2. Schil de pastinaak en knolselderij en snijd in blokjes
  3. Smelt de roomboter in een grote pan en voeg de ui en bleekselderij toe. Laat enkele minuten smoren
  4. Voeg pastinaak en knolselderij toe en fruit aan
  5. Bouillon erbij en breng aan de kook.
  6. Zet vuur lager, laat sudderen totdat de groenten gaar zijn
  7. Breng op smaak met chilivlokken, paprikapoeder, peper en zout
  8. Pureer de soep tot een gladde puree, voeg een scheut slagroom toe
  9. Warm goed door, niet meer laten koken
  10. Rooster de noten totdat ze geuren
  11. Serveer de soep met verkruimelde blauwe kaas, noten, chilivlokken en nog wat paprikapoeder

Notes

Suggesties: Bestrooi met geraspte oude kaas, geitenkaas, uitgebakken spekjes, gebakken paddenstoelen Met groenten kun je alle kanten op: In plaats van pastinaak en knolselderij kun je ook wortel, aardpeer, tamme kastanjes, bloemkool of koolrabi gebruiken