Romige knollensoep met pittige blauwe kaas
Categorie
40-60 minuten
Soep
Portie
6
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten
Notities
Suggesties:
Bestrooi met geraspte oude kaas, geitenkaas, uitgebakken spekjes, gebakken paddenstoelen
Met groenten kun je alle kanten op: In plaats van pastinaak en knolselderij kun je ook wortel, aardpeer, tamme kastanjes, bloemkool of koolrabi gebruiken
Ingrediƫnten
- 1 ui
- 3 stengels bleekselderij
- 1 pastinaak
- 1 knolselderij
- 2 eetl. roomboter
- ruim 1 liter KWUPS groentebouillon (zie recept KWUPS)
- chilivlokken
- 1 theel. paprikapoeder
- zout en peper
- scheut slagroom
- 100 gram blauwe kaas
Bereiding
- Snipper ui en snij de bleekselderij in stukken.
- Schil de pastinaak en knolselderij en snijd in blokjes
- Smelt de roomboter in een grote pan en voeg de ui en bleekselderij toe. Laat enkele minuten smoren
- Voeg pastinaak en knolselderij toe en fruit aan
- Bouillon erbij en breng aan de kook.
- Zet vuur lager, laat sudderen totdat de groenten gaar zijn
- Breng op smaak met chilivlokken, paprikapoeder, peper en zout
- Pureer de soep tot een gladde puree, voeg een scheut slagroom toe
- Warm goed door, niet meer laten koken
- Rooster de noten totdat ze geuren
- Serveer de soep met verkruimelde blauwe kaas, noten, chilivlokken en nog wat paprikapoeder
© 2023 Copyright Hilmas Keuken