“Wilde” kaas-pastinaakburgertjes
300 gram pastinaak
200 gram kaas (liefst oude of restjes)
2 eieren
4 eetlepels meel +iets extra
Nootmuskaat
Peper en zout
2 handenvol kruiden, zoals bv. brandnetel, zevenblad, daslook, Roomse kervel, winterpostelein, paardenbloemblad
Roomboter of olie
Bereiding:
-Schil de pastinaken, rasp ze en laat ze uitlekken
-Rasp of maal de kaas fijn
-Meng pastinaak, kaas, 4 eetlepels meel, nootmuskaat, peper en zout door elkaar
-Was de kruiden, hak ze fijn en laat uitlekken
-Meng de kruiden goed door het pastinaakmengsel
-Kluts de eieren en voeg deze toe, meng luchtig met een vork
-Laat minimaal een half uur rusten in de koelkast
-Maak er kleine burgertjes van en wentel ze door wat meel
-Bak op zacht vuur totdat ze gaar zijn en een bruin korstje hebben
Tip:
- Iets minder “wild”? In plaats van kruiden kun je spinazie gebruiken
- Maak er een lekker sausje bij, bv. een worteltjes- of paprikasaus
- Burgertjes over: je kunt ze gemakkelijk invriezen