“Wilde” kaas-pastinaakburgertjes

 

300 gram pastinaak

200 gram kaas (liefst oude of restjes)

2 eieren

4 eetlepels meel +iets extra

Nootmuskaat

Peper en zout

2 handenvol kruiden, zoals bv. brandnetel, zevenblad, daslook, Roomse kervel, winterpostelein, paardenbloemblad

Roomboter of olie

 

Bereiding:

 

-Schil de pastinaken, rasp ze en laat ze uitlekken

-Rasp of maal de kaas fijn

-Meng pastinaak, kaas, 4 eetlepels meel, nootmuskaat, peper en zout      door elkaar

-Was de kruiden, hak ze fijn en laat uitlekken

-Meng de kruiden goed door het pastinaakmengsel

-Kluts de eieren en voeg deze toe, meng luchtig met een vork

-Laat minimaal een half uur rusten in de koelkast

-Maak er kleine burgertjes van en wentel ze door wat meel

-Bak op zacht vuur totdat ze gaar zijn en een bruin korstje hebben

 

 

Tip:

  • Iets minder “wild”? In plaats van kruiden kun je spinazie gebruiken
  • Maak er een lekker sausje bij, bv. een worteltjes- of paprikasaus
  • Burgertjes over: je kunt ze gemakkelijk invriezen