Carne de membrillo

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 3 uren

Totaal: 3 uren, 20 minuten

Categorie: zoet

Carne de membrillo

De carne de membrillo is ook erg lekker bij een kaasplankje.

Ingrediƫnten

  • 11/2 kilo kweeperen
  • 1 kilo suiker
  • poedersuiker
  • enkele laurierbladeren

Bereiding

  1. Veeg de dons van de kweeperen
  2. Hak ze in stukken (let op je vingers, ze zijn knoerhard!)
  3. Schil ze en doe in een pan met een flinke laag water
  4. De schillen en het klokhuis bevatten veel pectine, dus die gaan ook mee in de pan
  5. Breng dit aan de kook, en laat een paar uur rustig pruttelen tot de massa helemaal gaar en zacht is geworden.
  6. Laat de peren in het vocht afkoelen, en verwijder daarna de schillen en klokhuizen
  7. Pureer het vruchtvlees met een staafmixer of keukenmachine
  8. Weeg de puree en voeg eenzelfde hoeveelheid suiker toe
  9. Roer dit goed door elkaar en laat het nu inkoken tot het een stevige, kleverige massa wordt
  10. Dit duurt behoorlijk lang, neem er de tijd voor
  11. Blijf goed roeren, om aanbranden te voorkomen
  12. Als je mooie lijnen kunt trekken in de pasta, is hij klaar
  13. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier, en stort de massa hierin
  14. Hier kan hij afkoelen en opstijven, dit duurt wel enkele dagen
  15. Kantel de vorm om op een snijplank, je hebt nu een vierkante blok membrillo
  16. Zet een bord met poedersuiker ernaast
  17. Snij hem in mooie blokjes, en wentel elk blokje door de poedersuiker.

Notities

De massa gaat "ploppen" bij het inkoken, let goed op dat je jezelf niet verbrand, suiker is erg heet!

Als je er af kan blijven, kun je de snoepjes bewaren. Hiervoor leg je wat laurierbladeren onder in een (liefst houten/spanen) doosje, en pak je de snoepjes helemaal in tussen de laurierbladeren. Zo blijven ze nog een paar maanden goed.