Carne de membrillo
De carne de membrillo is ook erg lekker bij een kaasplankje.
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
3 uren
Totale tijd
3 uren, 20 minuten
Notities
De massa gaat "ploppen" bij het inkoken, let goed op dat je jezelf niet verbrand, suiker is erg heet!
Als je er af kan blijven, kun je de snoepjes bewaren.
Hiervoor leg je wat laurierbladeren onder in een (liefst houten/spanen) doosje, en pak je de snoepjes helemaal in tussen de laurierbladeren. Zo blijven ze nog een paar maanden goed.
Ingrediƫnten
- 11/2 kilo kweeperen
- 1 kilo suiker
- poedersuiker
- enkele laurierbladeren
Bereiding
- Veeg de dons van de kweeperen
- Hak ze in stukken (let op je vingers, ze zijn knoerhard!)
- Schil ze en doe in een pan met een flinke laag water
- De schillen en het klokhuis bevatten veel pectine, dus die gaan ook mee in de pan
- Breng dit aan de kook, en laat een paar uur rustig pruttelen tot de massa helemaal gaar en zacht is geworden.
- Laat de peren in het vocht afkoelen, en verwijder daarna de schillen en klokhuizen
- Pureer het vruchtvlees met een staafmixer of keukenmachine
- Weeg de puree en voeg eenzelfde hoeveelheid suiker toe
- Roer dit goed door elkaar en laat het nu inkoken tot het een stevige, kleverige massa wordt
- Dit duurt behoorlijk lang, neem er de tijd voor
- Blijf goed roeren, om aanbranden te voorkomen
- Als je mooie lijnen kunt trekken in de pasta, is hij klaar
- Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier, en stort de massa hierin
- Hier kan hij afkoelen en opstijven, dit duurt wel enkele dagen
- Kantel de vorm om op een snijplank, je hebt nu een vierkante blok membrillo
- Zet een bord met poedersuiker ernaast
- Snij hem in mooie blokjes, en wentel elk blokje door de poedersuiker.
© 2023 Copyright Hilmas Keuken