Ingelegde citroen
Categorie
0-20 minuten
Bijgerecht
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
20 minuten
Notities
Je kunt variëren met specerijen en kruiden, bv. gember, komijn. Leuk om mee te experimenteren.
Ingrediënten
- 10 onbespoten citroenen
- 200 gram grof zeezout
- 2 à 3 laurierblaadjes
- 2 kaneelstokjes
- 3 steranijs
- 7 zwart peperkorrels
- 7 korianderzaadjes
- 3 gedroogde chilipepers
- Verder nodig: Een grote bokaal/weckfles met deksel en een steen die in de bokaal past
Bereiding
- Was en wrijf de citroenen goed schoon
- Strooi onder in de bokaal een laag zeezout
- Maak in elke citroen 4 inkepingen in de lengte, snij tot aan het wit
- Druk de citroen wat in elkaar zodat de inkepingen open gaan staan, wrijf er zout in
- Leg de citroenen in de bokaal en zorg dat ze strak tegen elkaar aan liggen
- Verdeel de laurier en specerijen ertussen, kneus de peper- en korianderzaadjes eerst
- Meng het overgebleven zout met wat water en roer dit om, zodat het oplost
- Giet het pekelwater bij de citroenen, leg er een grote gesteriliseerde steen bovenop, de citroenen mogen klem in de bokaal zitten
- Vul af met water, en sluit de bokaal
- Schud de pot de eerste week dagelijks, daarna zo nu en dan
- Laat minstens 1 maand trekken voordat je de citroenen gaat gebruiken
© 2023 Copyright Hilmas Keuken