Ingelegde citroen

Voorbereiding: 20 minuten

Totaal: 20 minuten

Categorie: 0-20 minuten, Bijgerecht

Ingelegde citroen

Ingrediënten

  • 10 onbespoten citroenen
  • 200 gram grof zeezout
  • 2 à 3 laurierblaadjes
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 steranijs
  • 7 zwart peperkorrels
  • 7 korianderzaadjes
  • 3 gedroogde chilipepers
  • Verder nodig: Een grote bokaal/weckfles met deksel en een steen die in de bokaal past

Bereiding

  1. Was en wrijf de citroenen goed schoon
  2. Strooi onder in de bokaal een laag zeezout
  3. Maak in elke citroen 4 inkepingen in de lengte, snij tot aan het wit
  4. Druk de citroen wat in elkaar zodat de inkepingen open gaan staan, wrijf er zout in
  5. Leg de citroenen in de bokaal en zorg dat ze strak tegen elkaar aan liggen
  6. Verdeel de laurier en specerijen ertussen, kneus de peper- en korianderzaadjes eerst
  7. Meng het overgebleven zout met wat water en roer dit om, zodat het oplost
  8. Giet het pekelwater bij de citroenen, leg er een grote gesteriliseerde steen bovenop, de citroenen mogen klem in de bokaal zitten
  9. Vul af met water, en sluit de bokaal
  10. Schud de pot de eerste week dagelijks, daarna zo nu en dan
  11. Laat minstens 1 maand trekken voordat je de citroenen gaat gebruiken

Notities

Je kunt variëren met specerijen en kruiden, bv. gember, komijn.  Leuk om mee te experimenteren.