Skip to content
Hilma’s Keuken Logo
  • Home
  • Onze mogelijkheden
  • Workshops
  • Recepten
  • Contact
  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief
  • FacebookVolg Hilma's Keuken via Facebook
Pittige Kweepeer chutney
  • Bekijk grotere afbeelding

Pittige Kweepeer chutney

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 2 uren

Totaal: 2 uren, 20 minuten

Categorie: 60+ minuten, Bijgerecht

Pittige Kweepeer chutney

Ingrediƫnten

  • 2 kweeperen
  • 4 goudrenetten
  • 150 gram verse gember
  • 1 grote ui
  • 3 rode pepers
  • 125 gram gewelde pruimen
  • 8 kardemonpeulen
  • 400 gram witte basterdsuiker
  • 5 dl. rode wijnazijn
  • 1 theel. zout

Bereiding

  1. Wrijf de dons van de kweeperen
  2. Schil de appels en kweeperen, verwijder de klokhuizen en snij de vruchten in kleine stukjes
  3. Rasp de schil van de gember en snij heel fijn
  4. Pel de ui en snipper deze
  5. Verwijder de zaadjes uit de rode pepers en snij fijn
  6. Snij de pruimen fijn
  7. Stamp de kardemonpeulen, haal de zaadjes eruit, verwijder de peulen
  8. Meng alle ingrediƫnten samen met de basterdsuiker-Voeg de rode wijnazijn toe en het zout, roer goed door
  9. Laat dit 2 uur zachtjes pruttelen, totdat de chutney ingedikt is, zo nu en dan roeren, om aanbranden te voorkomen
6.4.4
Copyright Hilmas Keuken

Hilma van Rozendaal2020-11-12T16:50:08+00:0060+ minuten, Bijgerecht|

Leuk? Deel deze post via social media!

facebooktwitterlinkedinwhatsapppinterestE-mail
Copyright 2019 - Hilma's Keuken | Design by GET TO THE PO!NT
Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring
Deze website gebruikt cookies om goed te kunnen functioneren en je ervaring te verbeteren. Klik op 'JA' wanneer je goed functionerende site wilt gebruiken. Je kunt de cookies ook afwijzen of meer informatie hierover lezen in de Privacyverklaring.

JA NEE Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy
Noodzakelijk Altijd ingeschakeld