Pittige Kweepeer chutney
Categorie
60+ minuten
Bijgerecht
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
2 uren
Totale tijd
2 uren, 20 minuten
Ingrediƫnten
- 2 kweeperen
- 4 goudrenetten
- 150 gram verse gember
- 1 grote ui
- 3 rode pepers
- 125 gram gewelde pruimen
- 8 kardemonpeulen
- 400 gram witte basterdsuiker
- 5 dl. rode wijnazijn
- 1 theel. zout
Bereiding
- Wrijf de dons van de kweeperen
- Schil de appels en kweeperen, verwijder de klokhuizen en snij de vruchten in kleine stukjes
- Rasp de schil van de gember en snij heel fijn
- Pel de ui en snipper deze
- Verwijder de zaadjes uit de rode pepers en snij fijn
- Snij de pruimen fijn
- Stamp de kardemonpeulen, haal de zaadjes eruit, verwijder de peulen
- Meng alle ingrediƫnten samen met de basterdsuiker-Voeg de rode wijnazijn toe en het zout, roer goed door
- Laat dit 2 uur zachtjes pruttelen, totdat de chutney ingedikt is, zo nu en dan roeren, om aanbranden te voorkomen
© 2023 Copyright Hilmas Keuken