Rode kool met pruimen en miso-appeltjes
Categorie
20-40 minuten
Bijgerecht
Personen
6
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten
Ingrediƫnten
- 1 rode kool
- 2,5 dl. water
- 0,5 dl. appel diksap
- 10 gedroogde pruimen
- 1 theel. kaneel
- 1 theel. zout
- 3 laurierblaadjes
- 6 kruidnagels
- 4 eetl. appel-azijn
- 3 goudreinetten
- 1 eetl. miso
- 50 ml. water
- 2 eetl. roomboter
- 2 eetl. kokosbloesemsuiker
- 2 eetl. honing
- 1 citroen
Bereiding
- Was de rode kool en snijd deze in vieren. Schaven met de mandoline
- Doe de kool in een ruime pan met het water en diksap
- Snij de pruimen in kleine stukjes en voeg toe
- Voeg kaneel, zout, laurier, kruidnagel en azijn toe en meng het geheel goed door elkaar
- Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen tot de kool gaar is. Roer zo nu en dan door de pan
- Vis de laurierblaadjes en kruidnagels uit de pan
- Schil ondertussen de appels en snijd ze in stukjes
- Los de miso op in kokend water
- Marineer de appels 15 minuten in de miso
- Haal de appelstukjes door de kokosbloesemsuiker
- Smelt de boter in een koekenpan
- Bak de stukjes appel op laag vuur tot ze zacht zijn
- Als de kool gedeeltelijk afgekoeld is (onder de 45 graden) de honing toevoegen
- Rasp de citroen en meng de rasp en de honing goed door de kool
- Schep de warme miso-appelstukjes over de lauwe rode kool
© 2023 Copyright Hilmas Keuken