verwarmende rode koolsalade
Categorie
40-60 minuten
Bijgerecht
Personen
6
Voorbereidingstijd
25 minuten
Totale tijd
25 minuten
Ingrediƫnten
- 1/2 rode kool
- 3 bietjes, gaar
- 1 rode ui
- 2 stronkjes witlof
- 75 gram boerenkool
- 1 appel
- 1 sinaasappel
- 1 ingelegde citroen
- 1 hand vol pompoen of zonnebloempitten
- Voor de dressing: 3 eetl. notenolie
- 1 eetl. duindoornsap + 1 eetl. honing
- 1 eetl. grove mosterd
- 1 citroen
- 2 cm verse gember
- bosje groene kruiden, zoals dragon, selderij, bieslook
- peper en zout
Bereiding
- Was en rasp de rode kool
- Schil bietjes en snijd in blokjes, pel de ui en snij in boogjes
- Maak de witlof los van elkaar en scheur in grove stukken
- Snij of scheur de boerenkool fijn
- Haal klokhuis uit de appel en maak er blokjes van
- Rasp de sinaasappel, houdt de rasp apart voor de dressing
- Schil de sinaasappel, en snij in partjes
- Snij de schil van de ingelegde citroen in heel kleine blokjes
- Rooster de pitten.
- Meng nu alle ingrediƫnten door elkaar, behalve de pitten
- Voeg voor de dressing notenolie, duindoornsap, honing en mosterd samen
- Rasp de citroen en pers het sap uit, rasp de gember
- Klop sap van 1/2 citroen, de rasp van citroen, gember en sinaasappel door de olie
- Was en hak de groen kruiden fijn, meng door de dressing
- Meng nu de dressing luchtig door de salade, voeg naar smaak peper en zout toe
- Zet de salade opzij zodat de smaken goed in kunnen trekken
- Strooi voor het opdienen de pitten erover
© 2023 Copyright Hilmas Keuken