Buddha bowl met boerenkoolpesto
Categorie
20-40 minuten
Hoofdgerecht
Met de buddha bowl kun je alle kanten op, dus ik zou zeggen:
Experimenteer met wat jij lekker vindt!
Portie
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten
Notities
Hier kun je lekker je restjes graan, groenten en peulvruchten in kwijt. Bak er ook eens in tamati (ketjap) gemarineerde tofu of tempeh bij.
Ingrediƫnten
- 70 gr. boerenkool
- 40 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 0,5 tl zout
- 50 gr. walnoten
- 1 el mosterd
- 3 el parmezaanse kaas
- 50 gr. ongekookte Le Puy linzen
- 75 gr. ongekookte naakte haver
- paar takjes peterselie
- 1 prei
- 1 el kiemen ter garnering
Bereiding
- Breng de linzen en de naakte haver apart in een pannetje water aan de kook en laat ze garen
- Maak de pesto; doe de boerenkool, knoflook, olijfolie, walnoot, mosterd en parmezaan in een blender of foodprocessor en mix tot een pesto. Maak hem eventueel wat dunner met wat extra olijfolie en maak op smaak met peper en zout.
- Bak de prei in een scheutje kokos- of olijfolie
- Giet de haver en linzen af.
- Knip wat peterselie over de haver en roer goed door elkaar
- Doe de haver, linzen, prei en pesto in een kommetje en doe er wat kiemen overheen
© 2023 Copyright Hilmas Keuken