Buddha bowl met boerenkoolpesto

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 10 minuten

Totaal: 25 minuten

Aantal personen: 4

Buddha bowl met boerenkoolpesto

Met de buddha bowl kun je alle kanten op, dus ik zou zeggen: Experimenteer met wat jij lekker vindt!

Ingrediƫnten

  • 70 gr. boerenkool
  • 40 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 0,5 tl zout
  • 50 gr. walnoten
  • 1 el mosterd
  • 3 el parmezaanse kaas
  • 50 gr. ongekookte Le Puy linzen
  • 75 gr. ongekookte naakte haver
  • paar takjes peterselie
  • 1 prei
  • 1 el kiemen ter garnering

Bereiding

  1. Breng de linzen en de naakte haver apart in een pannetje water aan de kook en laat ze garen
  2. Maak de pesto; doe de boerenkool, knoflook, olijfolie, walnoot, mosterd en parmezaan in een blender of foodprocessor en mix tot een pesto. Maak hem eventueel wat dunner met wat extra olijfolie en maak op smaak met peper en zout.
  3. Bak de prei in een scheutje kokos- of olijfolie
  4. Giet de haver en linzen af.
  5. Knip wat peterselie over de haver en roer goed door elkaar
  6. Doe de haver, linzen, prei en pesto in een kommetje en doe er wat kiemen overheen

Notes

Hier kun je lekker je restjes graan, groenten en peulvruchten in kwijt. Bak er ook eens in tamati (ketjap) gemarineerde tofu of tempeh bij.