Canneloni&spinazie, ricotta & mozarella
Categorie
60+ minuten
Hoofdgerecht
Zelf maak ik elke zomer potten vol pastasaus van rijpe tomaten met kruiden. En als ik de tijd heb dan vind ik het een leuk karweitje om de canneloni zelf te maken. Maar je kunt natuurlijk kant en klare pastarolletjes gebruiken en een fles passata, dat scheelt veel in het werk. Als je de schotel hebt voorbereid schuif je hem in de oven, en heb je tijd om er een lekkere groene seizoenssalade bij te maken!
Portie
4
Voorbereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur, 15 minuten
Ingrediƫnten
- Voor het pastadeeg:
- 250 gram tarwe of durummeel, volkoren of gebuild
- 2 el olijfolie
- 1 ei
- Snuf zout
- 50-80 ml water
- Strooimeel
- Voor de saus en de vulling:
- 1 fles geweckte tomaten of passata (700 ml)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 flinke bos verse basilicum
- 450 gram bladspinazie uit de vriezer
- 125 gram ricotta
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas + extra voor de garnering
- 1 ei
- 1 bol mozzarella
Bereiding
- Maak eerst het deeg voor de canneloni:
- Het meel zeven, mengen met olie, ei, zout en water
- Ongeveer 5 minuten kneden totdat het glad, soepel en elastisch is
- Afdekken en minstens 30 minuten laten rusten
- Dun uitrollen
- Maak de tomatensaus:
- Snipper de ui en hak een teentje knoflook fijn
- Hak ook de basilicum (steeltjes en de blaadjes) fijn
- Verwarm een scheutje olijfolie in een braadpan op laag vuur
- Fruit hierin de ui met de knoflook en basilicum
- Breng op smaak met peper en zout en voeg de passata/tomaten toe
- Breng aan de kook en laat een half uur pruttelen
- Proef en voeg eventueel wat extra zout, peper of een beetje diksap toe, om de saus in balans te brengen
- Ontdooi de spinazie
- Hak het tweede knoflookteentje fijn.
- Meng met de spinazie, het ei, de ricotta en de Parmezaanse kaas
- Breng op smaak met peper en zout
- Haal het deeg door de machine en maak er langwerpige vellen van voor de canneloni
- Verwarm je oven voor op 200 graden
- Giet de saus in een ovenschaal
- Leg in het midden van elke plak deeg een lepel van de spinazievulling en rol op
- Leg de rolletjes in de saus
- Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de rolletjes
- Rasp er Parmezaanse kaas over
- Zet in de oven tot het gaar is (ong. een half uur)
© 2023 Copyright Hilmas Keuken