Canneloni&spinazie, ricotta & mozarella

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 45 minuten

Totaal: 1 uur, 15 minuten

Categorie: Hoofdgerecht

Aantal personen: 4

Canneloni&spinazie, ricotta & mozarella

Zelf maak ik elke zomer potten vol pastasaus van rijpe tomaten met kruiden. En als ik de tijd heb dan vind ik het een leuk karweitje om de canneloni zelf te maken. Maar je kunt natuurlijk kant en klare pastarolletjes gebruiken en een fles passata, dat scheelt veel in het werk. Als je de schotel hebt voorbereid schuif je hem in de oven, en heb je tijd om er een lekkere groene seizoenssalade bij te maken!

Ingrediƫnten

  • Voor het pastadeeg:
  • 250 gram tarwe of durummeel, volkoren of gebuild
  • 2 el olijfolie
  • 1 ei
  • Snuf zout
  • 50-80 ml water
  • Strooimeel
  • Voor de saus en de vulling:
  • 1 fles geweckte tomaten of passata (700 ml)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flinke bos verse basilicum
  • 450 gram bladspinazie uit de vriezer
  • 125 gram ricotta
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas + extra voor de garnering
  • 1 ei
  • 1 bol mozzarella

Bereiding

  1. Maak eerst het deeg voor de canneloni:
  2. Het meel zeven, mengen met olie, ei, zout en water
  3. Ongeveer 5 minuten kneden totdat het glad, soepel en elastisch is
  4. Afdekken en minstens 30 minuten laten rusten
  5. Dun uitrollen
  6. Maak de tomatensaus:
  7. Snipper de ui en hak een teentje knoflook fijn
  8. Hak ook de basilicum (steeltjes en de blaadjes) fijn
  9. Verwarm een scheutje olijfolie in een braadpan op laag vuur
  10. Fruit hierin de ui met de knoflook en basilicum
  11. Breng op smaak met peper en zout en voeg de passata/tomaten toe
  12. Breng aan de kook en laat een half uur pruttelen
  13. Proef en voeg eventueel wat extra zout, peper of een beetje diksap toe, om de saus in balans te brengen
  14. Ontdooi de spinazie
  15. Hak het tweede knoflookteentje fijn.
  16. Meng met de spinazie, het ei, de ricotta en de Parmezaanse kaas
  17. Breng op smaak met peper en zout
  18. Haal het deeg door de machine en maak er langwerpige vellen van voor de canneloni
  19. Verwarm je oven voor op 200 graden
  20. Giet de saus in een ovenschaal
  21. Leg in het midden van elke plak deeg een lepel van de spinazievulling en rol op
  22. Leg de rolletjes in de saus
  23. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de rolletjes
  24. Rasp er Parmezaanse kaas over
  25. Zet in de oven tot het gaar is (ong. een half uur)