gepaneerde tofu driehoekjes
Categorie
20-40 minuten
Hoofdgerecht
Personen
4
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten
Notities
Deze tofu driehoekjes kun je ook glutenvrij maken door boekweitmeel te gebruiken, en maispaneermeel.
Ingrediƫnten
- 200 gram tofu
- 3 eetlepels tamari of andere sojasaus
- tarwemeel
- 2 eieren
- paneermeel of panko
- 4 eetlepels hi-oleic of wok olie
Bereiding
- Snij de blok tofu in 6 stukken
- Maak hier nu driehoeken van (12 stuks)
- Marineer de tofu minimaal een half uur in de tamari
- Zet 3 borden neer, 1 met het meel erop, 1 met een ei en 1 met paneermeel
- Klop het ei goed los
- Rol de driehoekjes door het meel, dan door het ei en daarna door de paneermeel
- Klop het tweede ei goed los
- Rol de driehoekjes nog een keer door het ei en door de paneermeel
- Bak de driehoekjes rondom bruin in een bodempje olie
© 2023 Copyright Hilmas Keuken