Ingrediënten

pompoen

1 ui

1 wortel (evt Teunisbloemwortel)

2 teentjes knoflook

stukje verse kurkuma (of 1 theel. poeder)

1/2 theel. chilivlokken

zout en peper

olijfolie

100 gram doperwten

100 gram geraspte Parmezaanse of oude kaas

25 gram walnoten

4 plakjes diepvries bladerdeeg

1 ei

Voor de roux (de saus)

25 gram roomboter

25 gram tarwemeel

200 ml melk

1 theel. groene (of wilde) kruiden (bv. peterselie, kraailook, oregano, bieslook, tijm, zevenblad, daslook, hondsdraf)

nootmuskaat

peper en zout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden

2.  Schil de pompoen, ui en wortel en knoflook en snij in kleine blokjes

3. Bak de groenten aan tot ze half zacht zijn

4. Breng op smaak met kurkuma, chilivlokken, peper en zout

5.Haal ze van het vuur en bereid nu eerst de roux

6. Smelt de boter in een pannetje, hij mag nog niet bruin worden

7. Voeg het tarwemeel toe, roer goed door en laat even garen (ong. 2 minuten)

8. Voeg telkens een beetje melk toe en roer goed door

9. Laat zo’n 10 minuten pruttelen, zo nu en dan roeren, let op dat het niet aanbrandt!

10. Breng op smaak met peper en zout en rasp er verse nootmuskaat naar smaak over

11.  Meng de groenten, doperwten en noten door de roux, en daarna de kaas

12. Was de kruiden, maak deze fijn en schep door de roux

13. Vul 4 souffléschaaltjes met dit mengsel

14. Leg op elk schaaltje een plakje bladerdeeg, vouw deze lichtjes over de randen en maak in het midden een gaatje

15. Klop het ei en bestrijk de bladerdeegplakjes hiermee

16. Zet ze in de oven en bak ze 20-30 minuten, tot het bladerdeeg goudbruin is