Pulled Jackfruit met misosaus
Personen
2
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
40 minuten
Notities
De misosaus is een afgeleide van de hoisinsaus, dit is een stroperige saus die zoet-hartig van smaak is, in dit geval gemaakt van rijstmiso, dus glutenvrij.
Bij het maken van de saus deze eerst af laten koelen tot 40 graden, voordat je de honing toevoegd. Boven deze temperatuur worden de kenmerkende enzymen van honing vernietigd en gaan veel van de goede kwaliteiten verloren.
De komkommer en roodlof zorgt voor een knapperige frisheid.
Ook lekker met rijst, granen, voor glutenvrij bijvoorbeeld Teff, haver, quinoia.
Ingrediënten
- Jackfruit (blik inhoud 550 gram, Fairtrade Young Jackfruit)
- 1 el olijfolieolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 theel. 5 spices
- 150 gram rijstmiso (glutenvrij)
- 150 gram honing
- 2 eetlepels mirin (zoete rijstazijn)
- 1 eetl. tamari ( gefermenteerde sojasaus)
- 1 eetl. sesamolie
- 1 theelepel sesamzaadjes
- 2 cm gember
- halve komkommer
- enkele blaadjes rood- of witlof
- rode ui
- 2 platbroodjes, pitabroodjes of maistortilla's
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Maak het blik open en laat de Jackfruit stukken goed uitlekken
- Leg ze nu op een bakplaat en zet 10 minuten in de oven, maak ondertussen de misosaus
- Bak de knoflook zachtjes aan in de olijfolie en voeg de 5 spices toe
- Voeg de misopasta en de mirin toe, en laat 5 minuutjes pruttelen, af en toe roeren
- Laat dit even afkoelen en meng dan de honing er doorheen
- Haal het Jackfruit uit de oven en trek het met 2 vorken uit elkaar, zodat je de "structuur" van vlees krijgt
- Maak een marinade van de tamari, sesamolie, sesamzaad, gember en 2 eetlepels misosaus
- Hussel het Jackfruit door de marinade en leg weer op de bakplaat
- Zet weer 15 minuten terug in de oven
- Snij de komkommer in lange slierten, was de roodlof en trek de blaadjes los
- Pel de ui en maak er ringetjes van
- Beleg de broodjes met de roodlof en komkommerslierten, schep er het Jackfruit overheen en sprenkel er misosaus over naar smaak
- Werk af met wat ringetjes rode ui
© 2023 Copyright Hilmas Keuken