Tempeh curry
Personen
4
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
45 minuten
Notities
Lekker met graan zoals Naakte Haver en een komkommersalade met kwark, knoflook en wilde kruiden.
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 blok tempeh
- olijfolie
- 3 cm gember
- scheut gembersiroop
- 2 theel. koriander
- 11/2 theel. komijn
- 1 theel. curcuma
- 1 snufje chilipoeder of -vlokken
- 1 eetl. shoyu of tamari
- 1 eetl. (appel)azijn
- 1 theel. zout
- 1 eetl. rietsuiker
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 100 ml. plantaardige melk
Bereiding
- Pel en snipper de uien en knoflook
- Snij de tempeh in blokjes
- Snij de gember heel fijn
- Weeg de kruiden af, vijzel de koriander en komijn
- Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan
- Fruit hierin de ui aan tot hij glazig is en voeg de knoflook toe
- Doe de tempeh blokjes erbij en bak deze omscheppend bruin. Voeg zo nodig nog wat olie toe
- Voeg gember , de kruiden, shoyu, azijn zout, suiker en tomatenpuree toe en bak deze omscheppend even mee totdat de tomatenpuree gegaard is. Let op voor aanbranden.
- Voeg gembersiroop, melk en één glas water toe, roer door en laat een half uurtje op een laag vuurtje pruttelen. Voeg zo nodig nog wat water toe
© 2023 Copyright Hilmas Keuken