Notities
Een makkelijke schotel met een lekker zoetje van de peren en honing. Je schuift hem in de oven en je hoeft er bijna niet meer naar om te kijken.
Ingrediƫnten
- 4 stronken witlof
- 4 peren
- 500 gram krielaardappeltjes
- 2 eetl. olijfolie, peper en zout
- handvol gepelde walnoten
- 250 gram mascarpone
- 3 takjes rozemarijn
- 2 eetlepels vloeibare honing
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- was de witlof, snijd in de lengte in vieren, leg in een ovenschaal
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in schijven
- Was de krieltjes en snijd ze doormidden, kook 5 minuten voor
- Verdeel peren en krieltjes rondom de witlof
- Strooi de walnoten erover
- Giet de olie er over, maak op smaak met peper en zout
- Schep bergjes mascarpone over het geheel
- Leg hier 3 takjes rozemarijn op
- Verdeel de honing over de schotel
- Schuif de schaal in de oven
- Na 20 minuten, of als de mascarpone al eerder bruin kleurt,
- een stuk aluminiumfolie over de schaal leggen
- Prik een keer in de aardappels, als deze gaar zijn, is de schotel klaar. Dit duurt ongeveer 40 minuten.
© 2023 Copyright Hilmas Keuken