Het is zomer, de langste dag is gepasseerd. De planten zijn de afgelopen weken de grond uitgeschoten.
Veel van deze planten noemen wij onkruid en willen we uit onze tuin hebben. Maar veel planten en bloemen zijn eetbaar, je zult verbaasd zijn wat je er op culinair gebied mee kunt! De kruiden hebben nu hun maximale kracht, het is de tijd dat ze hun geuren loslaten en hun kleuren laten zien. Veel kruiden kun je nu oogsten om direct te gebruiken of om te drogen.
We verzamelen bij Hilma’s Keuken en maken kennis met elkaar onder het genot van een kop kruidenthee en iets lekkers. En daarna gaan we op pad.
Al wandelend in het prachtige Kloosterpark gelegen in hartje Schijndel, vertel ik over de eetbaarheid van de diverse planten die we tegenkomen. We gaan verzamelen en daarbij gaan we kijken, ruiken en proeven zodat je enkele planten leert herkennen.
Hierna gaan we de kruiden verwerken in smakelijke gerechten van het seizoen, zoals bv. soep, onkruid pesto, salade, toetje en non-alcoholische kruidendrankjes.
We dekken buiten de tafel met al dit lekkers en gaan samen genieten van onze zelfgemaakte hapjes.
Na deze kruidenworkshop kijk je met andere ogen naar je omgeving. Je ziet geen onkruid meer, maar lekkere hapjes in de berm.
Deze workshop is ook te boeken als teamuitje of met een familie/vriendengroep, vanaf 8 personen.