Ben jij ook nieuwsgierig naar wat er allemaal groeit in de zomer en wat je met al dat onkruid kunt doen? En heb jij ook weer zo’n zin om iets te ondernemen? Wandel dan eens mee en leer meteen iets over het culinaire gebruik van planten.
Elk seizoen heeft zijn eigen charme: in de zomer heb je eetbare bloemen en vruchten, maar ook heerlijke zaden en bladeren om in je gerechten te verwerken. Je zult verbaasd zijn wat je er mee kunt in de keuken!
We starten bij Hilma’s Keuken met een kop kruidenthee en daarna gaan we op pad.
In het prachtige Kloosterpark gelegen in hartje Schijndel, vertel ik over de culinaire mogelijkheden van de diverse planten die we tegenkomen. We gaan kruiden verzamelen en daarbij gaan we kijken, ruiken en proeven zodat je enkele planten leert herkennen. Al je zintuigen zullen worden geprikkeld.
Hierna gaan we de kruiden verwerken in kleurrijke gerechtjes van het seizoen, zoals bv. in soep, onkruid pesto, salade, toetje en non-alcoholische kruidendrankjes.
We dekken buiten de tafel met al dit lekkers en laten ons verrassen door de smaken en kleuren van het seizoen in ons zelfgemaakte hapjesbuffet.
Na deze kruidenworkshop kijk je met andere ogen naar je omgeving. Je ziet geen onkruid meer in de berm, maar een complete saladebar!
Deze workshop is ook te boeken als teamuitje of met een familie/vriendengroep, vanaf 8 personen.