Laden Evenementen

De lente zit in de lucht!

Het lijkt alsof de planten nog in hun winterslaap zijn, maar als we goed gaan kijken, zien we al allerlei wilde kruiden boven de grond komen. De eerste Paardenbloemknopjes, Daslook, Hondsdraf, Kleefkruid, Maarts viooltje zijn zo maar wat voorbeelden. Vaak lopen er aan voorbij, of er overheen, we noemen het onkruid.

We verzamelen bij Hilma’s Keuken en maken kennis met elkaar onder het genot van een kop kruidenthee en iets lekkers. En daarna gaan we op pad.
Al wandelend op een prachtige locatie in hartje Schijndel vertel ik over de eetbaarheid van de diverse planten die we tegenkomen. We gaan kruiden verzamelen en daarbij gaan we kijken, ruiken en proeven zodat je enkele planten leert herkennen.
Hierna gaan we de kruiden verwerken in smakelijke gerechten van het seizoen, zoals bv. soep, onkruid pesto, salade, toetje en non-alcoholische kruidendrankjes. Je zult verbaasd zijn wat een smaken deze kruiden geven en wat je er op culinair gebied mee kunt !
We dekken de tafel met al dit lekkers en gaan samen genieten van onze zelfgemaakte picknick.
Na deze kruidenworkshop kijk je met andere ogen naar je omgeving. Je ziet geen onkruid meer, maar lekkere hapjes in de berm.

Het kan nog wat frisjes zijn, dus denk aan een lekker warme trui of jas!

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Titel

Ga naar de bovenkant