Laden Evenementen

Verdieping in de vegetarische keuken.

We starten in januari met een nieuwe cyclus van 5  workshops:

In de workshops komen diverse kooktechnieken en bereidingswijzen aan bod. Groenten, peulvruchten en granen, zuivel, het gebruik van kruiden, specerijen en andere smaakmakers staan centraal. We maken lunch-, hoofd- en nagerechten zodat je een volwaardige maaltijd op tafel kunt zetten. Na het koken gaan we aan tafel om gezamenlijk te genieten van al dat lekkers.

Je leert je zintuigen  gebruiken bij het samenstellen van gerechten en fantasierijk om te gaan met smaken, kleuren en geuren. Met typische wintergroenten,  zoals pompoen, pastinaak, knolselderij, witlof en diverse soorten kool. Hiermee maken we lekkere stamppotten, maar ook soepen, salades, curry’s en andere verrassende gerechten. Uiteraard werken we met lokale, seizoensgebonden producten.

In de vijfde workshop gaan we zelf groenten en kruiden verzamelen in een biologische tuin.  We gaan oogsten en aansluitend improviserend koken met deze krakend verse groenten en kruiden in Hilma’s Keuken. Om zo een smakelijke vegetarische maaltijd op tafel te zetten. Deze workshop is op een zaterdag.

Je krijgt een schat aan informatie over diverse onderwerpen: o.a. basisprincipes van natuurvoeding, samenstellen van een volwaardige vegetarische maaltijd, eventuele intoleranties, verwerking van granen en peulvruchten,  vetten, eiwitten en koolhydraten, kruiden en specerijen, fermenteren, zuur-base. De informatie en recepten ontvang je in een reader zodat je er thuis ook mee aan de slag kunt.

De Vega kookcyclus is een cyclus van 5 workshops voor € 279,-. Je inschrijving en betaling geldt voor de hele cyclus.

De  eerste 4 workshops zijn op dinsdag:  28 januari, 18 februari, 3 maart en 31 maart 2020.

Les 5: oogsten en koken, is op zaterdag 9 mei van 9.30-15.00 uur.

De cursusprijs is voor 5 workshops. Je kunt je alleen inschrijven voor de gehele cyclus via de eerste workshop van de cyclus en niet bij de daaropvolgende workshops.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Titel

Ga naar de bovenkant