Laden Evenementen

Deze cursus zit vol, je kunt je niet meer inschrijven.

 

We gaan langzaam naar het einde van de herfst toe, met korte dagen en lange avonden. Tijd voor iets nieuws?

Verdieping in de vegetarische keuken:

Begin december 2022 start er weer een cursus van 5 vegetarische  workshops, vol smaak, kleur en volwaardige voeding. In kleine groepen, zodat er voldoende tijd en aandacht is voor persoonlijke vragen en wensen. We gaan door tot in het voorjaar van 2023, zodat we een grote diversiteit aan groenten en kruiden voorbij zien komen.

In de workshops komen diverse kooktechnieken en bereidingswijzen aan bod. Groenten, peulvruchten en granen, zuivel, het gebruik van kruiden, specerijen en andere smaakmakers staan centraal. We maken lunch-, hoofd- en nagerechten zodat je een volwaardige maaltijd op tafel kunt zetten. Na het koken gaan we aan tafel om gezamenlijk te genieten van al dat lekkers.

Je leert je zintuigen  gebruiken bij het samenstellen van gerechten en fantasierijk om te gaan met smaken, kleuren en geuren. Met typische groenten van het herfst- en winterseizoen,  zoals pompoen, pastinaak, knolselderij, witlof en diverse soorten kool, tot aan spinazie, wilde kruiden en slasoorten in het voorjaar. We maken lekkere stamppotten, maar ook soepen, salades, curry’s en andere verrassende gerechten. Uiteraard werken we met lokale, seizoensgebonden producten.

Je krijgt een schat aan informatie over diverse onderwerpen: o.a. basisprincipes van natuurvoeding, samenstellen van een volwaardige vegetarische maaltijd, eventuele intoleranties, verwerking van granen en peulvruchten. We maken kruiden- en specerijenmengsels, ingelegde citroenen, bouillonpasta, azijn en nog meer lekkers  voor in je voorraadkast.

De Vega kookcyclus is een cyclus van  in totaal 5 workshops. De inschrijving en betaling geldt dus voor de gehele  cyclus.

De workshopdata voor het najaar 2022 tot voorjaar 2023 op de donderdag:

1 december 2022, 12 januari , 2 maart , 13 april en 11 mei 2023. Telkens van 14.30 -19.00 uur. Les 5 start om 14.00 uur

In les 1 starten we met de basis van de Vegetarische voeding:

Hoe stellen we een goede vegetarische maaltijd samen,  smaakvol en met voldoende voedingstoffen. Hierna maken een heerlijke plantaardige, kleurrijke maaltijd. Natuurlijk al in een feestelijke decembersfeer, waar we samen van gaan genieten.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Titel

Ga naar de bovenkant