Laden Evenementen

Verdieping in de vegetarische keuken:

 

In december 2022 is deze cyclus van 5  workshops gestart. Dit is alweer de laatste les,  lente  2023,  en we hebben een grote diversiteit aan groenten en kruiden voorbij zien komen.

In de workshops komen diverse kooktechnieken en bereidingswijzen aan bod. Groenten, peulvruchten en granen, zuivel, het gebruik van kruiden, specerijen en andere smaakmakers staan centraal. We maken lunch-, hoofd- en nagerechten zodat je een volwaardige maaltijd op tafel kunt zetten. Na het koken gaan we aan tafel om gezamenlijk te genieten van al dat lekkers.

Je leert je zintuigen  gebruiken bij het samenstellen van gerechten en fantasierijk om te gaan met smaken, kleuren en geuren. Met typische groenten van het herfst- en winterseizoen,  zoals pompoen, pastinaak, knolselderij, witlof en diverse soorten kool, tot aan spinazie, wilde kruiden en slasoorten in het voorjaar. We maken lekkere stamppotten, maar ook soepen, salades, curry’s en andere verrassende gerechten. Uiteraard werken we met lokale, seizoensgebonden producten.

Je krijgt een schat aan informatie over diverse onderwerpen: o.a. basisprincipes van natuurvoeding, samenstellen van een volwaardige vegetarische maaltijd, eventuele intoleranties, verwerking van granen en peulvruchten. We maken kruiden- en specerijenmengsels, ingelegde citroenen, bouillonpasta, azijn en nog meer lekkers  voor in je voorraadkast.

.

Les 5: Kruiden  en improvisatiekoken

Voor deze les gaan we samen op pad om te kijken wat de natuur ons biedt, en om “wilde” kruiden te oogsten. Samen met de groenten van het seizoen gaan we kijken wat we hier allemaal mee kunnen: We gaan improvisatiekoken!      

 

*De cursus “Passie voor Vega” is een cyclus van in totaal 5 workshops. Je kunt je daarom alleen inschrijven op de gehele cyclus via de eerste workshop van de cyclus en niet op de daaropvolgende workshop

 

Titel

Ga naar de bovenkant