Laden Evenementen

De Vega kookcyclus is een cyclus van in totaal 4 workshops.  De workshopdata zijn: donderdag 20 juni, donderdag 29 augustus, donderdag 19 september, donderdag 24 oktober. 

Ben jij ook zo geïnteresseerd in de vegetarische (biologische) keuken? In 4 uitgebreide workshops gaan we ons verdiepen in de vegetarische keuken. Deze laatste les staan in het teken van de herfst.

Je krijgt een schat aan informatie over diverse onderwerpen: o.a. basisprincipes van natuurvoeding, samenstellen van een volwaardige vegetarische maaltijd, de voedselpiramide, verwerking van granen en peulvruchten, goede vetten, eiwitten en koolhydraten, kruiden en specerijen, fermenteren, zuur-base.

Je leert je zintuigen te gebruiken bij het samenstellen van gerechten en fantasierijk om te gaan met smaken, kleuren en geuren. Hiermee kun je nog meer improviseren in de keuken en nog meer genieten van je vegetarische maaltijden. Uiteraard werken we met lokale, seizoensgebonden producten.

Tijdens de workshop cyclus komen diverse kooktechnieken en bereidingswijzen aan bod. Groenten, peulvruchten en granen, het gebruik van kruiden, specerijen en andere smaakmakers staan centraal. We maken lunch-, hoofd- en nagerechten zodat je een volwaardige maaltijd op tafel kunt zetten. Na het koken gaan we aan tafel om gezamenlijk al dat lekker op te eten.

In deze  vierde workshop  gaan we zelf  groenten en kruiden verzamelen in een biologische tuin om aansluitend in Hilma’s Keuken te gaan koken met onze verse oogst. Dat wordt echt improviseren!

Je kunt je alleen inschrijven voor de gehele cyclus via de eerste workshop van de cyclus en niet op de daaropvolgende workshops.