Laden Evenementen

Kookcyclus “Passie voor Vega

Verdieping in de vegetarische keuken: Workshop  1

In december start een cyclus van 5  workshops, deze gaat door tot in de lente, zodat we een grote diversiteit aan groenten en kruiden voorbij zien komen.

In de workshops komen diverse kooktechnieken en bereidingswijzen aan bod. Groenten, peulvruchten en granen, zuivel, het gebruik van kruiden, specerijen en andere smaakmakers staan centraal. We maken lunch-, hoofd- en nagerechten zodat je een volwaardige maaltijd op tafel kunt zetten. Na het koken gaan we aan tafel om gezamenlijk te genieten van al dat lekkers.

Je leert je zintuigen  gebruiken bij het samenstellen van gerechten en fantasierijk om te gaan met smaken, kleuren en geuren. Met typische groenten van het herfst- en winterseizoen,  zoals pompoen, pastinaak, knolselderij, witlof en diverse soorten kool, tot aan spinazie, wilde kruiden en slasoorten in het voorjaar. We maken lekkere stamppotten, maar ook soepen, salades, curry’s en andere verrassende gerechten. Uiteraard werken we met lokale, seizoensgebonden producten.

Je krijgt een schat aan informatie over diverse onderwerpen: o.a. basisprincipes van natuurvoeding, samenstellen van een volwaardige vegetarische maaltijd, eventuele intoleranties, verwerking van granen en peulvruchten,  vetten, eiwitten en koolhydraten. We maken kruiden- en specerijenmengsels, ingelegde citroenen, bouillonpasta, azijn en nog meer lekkers  voor in je voorraadkast. De informatie en recepten ontvang je in een reader zodat je er thuis ook mee aan de slag kunt.

De Vega kookcyclus is een cyclus van 5 workshops voor € 299,-. Je inschrijving en betaling geldt voor de hele cyclus.

De  eerste 4 workshops zijn op donderdag:  9 december 2021, 6 januari 2022, 3 februari en 24 maart 2022. Telkens van 17.30 -22.00 uur.

De vijfde workshop is overdag, we plannen gezamenlijk een datum voor deze workshop.

In les 1 starten we met de basis van de Vegetarische voeding:

Hoe stellen we een goede vegetarische maalijd samen,  smaakvol en met voldoende voedingstoffen. Hierbij leren we omgaan met de Vega checklist, zodat je gemakkelijk een vegetarische maaltijd samen kunt stellen.

 

De cursusprijs is voor 5 workshops. Je kunt je alleen inschrijven voor de gehele cyclus via de eerste workshop van de cyclus en niet bij de daaropvolgende workshops.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Titel

Ga naar de bovenkant