Laden Evenementen

Ben jij geïnteresseerd in de vegetarische keuken? In 4  workshops ontdek je hoe je een smakelijke volwaardige vegetarische maaltijd maakt.

In deze cyclus starten we in het najaar met de typische herfstgroenten,  zoals pompoen, pastinaak, knolselderij en diverse koolsoorten. Hiermee maken we lekkere stamppotten, maar ook soepen, curry’s en andere verrassende gerechten. Uiteraard werken we met lokale, seizoensgebonden producten.

Je leert je zintuigen te gebruiken bij het samenstellen van gerechten en fantasierijk om te gaan met smaken, kleuren en geuren. In de vijfde workshop gaan we zelf groenten en kruiden verzamelen in een biologische tuin, om aansluitend te gaan koken met onze verse oogst.

Tijdens de Vega kookcyclus komen diverse kooktechnieken en bereidingswijzen aan bod. Groenten, peulvruchten en granen, het gebruik van kruiden, specerijen en andere smaakmakers staan centraal. We maken lunch-, hoofd- en nagerechten zodat je een volwaardige maaltijd op tafel kunt zetten. Na het koken gaan we aan tafel om gezamenlijk al dat lekkers op te eten.

De vijfde workshop is op een zaterdag. We gaan zelf oogsten en aansluitend koken in Hilma’s Keuken. We gaan aan de slag met wat we geleerd hebben,  en improviseren met de geoogste groenten. Om zo een smakelijke vegetarische maaltijd op tafel te zetten.

Je krijgt een schat aan informatie over diverse onderwerpen: o.a. basisprincipes van natuurvoeding, samenstellen van een volwaardige vegetarische maaltijd, eventuele intoleranties, verwerking van granen en peulvruchten,  vetten, eiwitten en koolhydraten, kruiden en specerijen, fermenteren, zuur-base. De informatie en recepten ontvang je in een reader zodat je er thuis ook mee aan de slag kunt.

De Vega kookcyclus is een cyclus van 5 workshops voor € 279,-. Je inschrijving en betaling geldt voor de hele cyclus.

De workshops worden op dinsdag van 14.30 tot 19.00 uur gegeven en vinden plaats op 29 oktober, 3 december 2019, en 28 januari, 18 februari 2019.

Les 5: oogsten en koken, is op zaterdag 4 april van 9.30-15.00 uur.

Je kunt je alleen inschrijven voor de gehele cyclus via de eerste workshop van de cyclus en niet op de daaropvolgende workshops.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Titel

Ga naar de bovenkant