Laden Evenementen

Ben jij ook zo geïnteresseerd in de vegetarische (biologische) keuken? In 4 uitgebreide workshops gaan we ons verdiepen in de vegetarische keuken. In deze cyclus starten we in de vroege zomer, met veel bladgroenten, boontjes en mooi zacht zomerfruit, maar we maken ook kennis met  groenten van de herfst, zoals pompoen, pastinaak, knolselderij en kool. De workshopdata zijn: donderdag 20 juni, donderdag 29 augustus, donderdag 19 september, donderdag 24 oktober. 

 

Je krijgt een schat aan informatie over diverse onderwerpen: o.a. basisprincipes van natuurvoeding, samenstellen van een volwaardige vegetarische maaltijd, de voedselpiramide, verwerking van granen en peulvruchten, goede vetten, eiwitten en koolhydraten, kruiden en specerijen, fermenteren, zuur-base.

Je leert je zintuigen te gebruiken bij het samenstellen van gerechten en fantasierijk om te gaan met smaken, kleuren en geuren. Hiermee kun je nog meer improviseren in de keuken en nog meer genieten van je vegetarische maaltijden. Uiteraard werken we met lokale, seizoensgebonden producten.

Tijdens de workshop cyclus komen diverse kooktechnieken en bereidingswijzen aan bod. Groenten, peulvruchten en granen, het gebruik van kruiden, specerijen en andere smaakmakers staan centraal. We maken lunch-, hoofd- en nagerechten zodat je een volwaardige maaltijd op tafel kunt zetten. Na het koken gaan we aan tafel om gezamenlijk al dat lekkers op te eten.
In de vierde workshop geven we extra aandacht aan de seizoensgroenten en kruiden. We gaan zelf oogsten in een biologische tuin om aansluitend te gaan improviseren in Hilma’s Keuken. We maken een tafel vol heerlijke gerechten.

De informatie en recepten ontvang je in een reader, zodat je er later thuis ook mee aan de slag kunt.

De Vega kookcyclus is een cyclus van totaal 4 workshops. Je kunt je daarom alleen inschrijven voor de gehele cyclus via de eerste workshop van de cyclus en niet op de daaropvolgende workshops.