Oogsten in de Biologische Pluktuin & koken bij Hilma’s Keuken
We starten bij Hilma’s Keuken en na de kennismaking vertrekken we naar de Biologische Pluktuin. We gaan hier onze groenten en kruiden verzamelen. Bij terugkomst maak je kennis met de Vega checklist*, deze lijst helpt je om op een gemakkelijke manier je vegetarische maaltijd samen te stellen. Je kunt de lijst in elk seizoen gebruiken en aanpassen aan de groenten en fruit die op dat moment beschikbaar zijn. We kijken naar vegetarische, maar ook naar veganistische gerechten.
En hierna gaan we koken: soep, hoofdgerecht met salade en een toetje. Om daarna samen aan tafel te gaan en te genieten van onze maaltijd.
Om rekening mee te houden: op zaterdag is het weekmarkt, ik woon in een blauwe zone en is het druk met parkeren. Je kunt je auto gratis parkeren in de parkeerkelder in de Mieke de Brefstraat. Als je dan richting Pompstraat loopt, zit Hilma’s Keuken op de hoek. Dit is 3 minuten lopen.
*Vega Checklist samengesteld door Marion Pluimes, kookdocente Groene Kookcademie