We gaan koken met typische herfstgroenten, zoals pompoen, pastinaak, knolselderij en diverse koolsoorten. Dit combineren we met fruit zoals appels, peren en noten. We maken verrassende gerechten, met lokale, seizoensgebonden producten.
We starten met het zelf oogsten van onze groenten in de Biologische Pluktuin. Daarna verhuizen we naar Hilma’s Keuken om te gaan koken met onze verse oogst.
Waar moet je op letten zodat je toch voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, en hoe maak je een smakelijke vegetarische maalt? Hiervoor hebben we een handig hulpmiddel: de Vega Checklist. Aan de hand van deze lijst gaan we een uitgebreide maaltijd samenstellen, waarbij we pure gerechten maken met veel kleur en smaak. We maken voor- en hoofdgerecht, salade en dessert.
En daarna gaan we samen aan tafel om al dit lekkers te proeven.
Recepten en Vega Checklist gaan mee naar huis, zodat je thuis ook kunt experimenteren met nieuwe gerechten en smaken.
We starten deze workshop bij de Biologische Pluktuin. Na aanmelding krijg je het adres van de lokatie waar we verzamelen.