Laden Evenementen

Vegetarisch seizoenskoken met de Vega Checklist:

Creatief vegetarisch koken aan de hand van de Vega Checklist.

De lijst helpt  je om op een gemakkelijke manier je maaltijd samen te stellen. Deze kun je in elk seizoen gebruiken en aanpassen aan de groenten en fruit die op dat moment beschikbaar zijn.

De  Vega Checklist:

Hoe stel je een goede vegetarische maaltijd samen? Behalve lekker en mooi, komen hier nog een paar punten meer bij kijken. Variatie, gezondheidsaspecten, praktische haalbaarheid,  verzadiging. Met behulp van de Vega Checklist kun je nagaan of alle ingrediënten aanwezig zijn voor een uitgebalanceerd gerecht of maaltijd.

  • Bevat de maaltijd voldoende groenten? Let op seizoensgroenten en kleur.
  • Granen: deze kun je in allerhande vormen toevoegen.
  • Peulvruchten: geen kant en klare vleesvervangers, maar plantaardige eiwitten in de vorm van peulvruchten, noten, zaden of pitten,  tofu of tempeh, seitan . Of dierlijke eiwitten zoals zuivel, eieren.
  • Diverse bereidingswijzen: Variëren in bereiding, warme en koude gerechten, droog of vochtig, smeuïg of korrelig. Maak de maaltijd aantrekkelijker door de verschillende onderdelen op verschillende manieren klaar te maken.
  • Vetten: Voor de verzadigingswaarde en smaak
  • Kruiden, specerijen en andere smaakmakers:  Voor een vegetarische maaltijd is het nodig om wat  krachtige smaken toe te voegen om de smaak rond te krijgen.
  • Gebruik van de vijf smakencirkel voor balans in smaak.

 

In een les van 4 uur gaan we aan de hand van deze lijst een vegetarische maaltijd samenstellen van het seizoen: soep, hoofdgerecht met salade en een toetje. Om daarna samen aan tafel te gaan en te genieten van onze maaltijd.

Vega checklist *  en recepten inbegrepen.

* (Vega Checklist samengesteld door Marion Pluimes, docent bij de Groene Kookacademie)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Titel

Ga naar de bovenkant