Laden Evenementen

Je eigen kruidenzeep: Niet eetbaar, maar wel voedend voor je huid.

Vandaag gaan we onze eigen Cold Process zeep maken.  Eerst krijg je uitleg over het proces van zeep maken, wat de verschillende soorten vetten en kruiden voor je kunnen betekenen, en over het gebruik van een zeepcalculator. En daarna gaan we aan de slag. We gebruiken verschillende soorten vetten en ingrediënten met telkens andere fijne eigenschappen voor je huid. Je gaat met  3 soorten zeep naar huis. Hier laat je hem nog en week of 6 narijpen, voordat je de zeep gaat gebruiken.

Een cold process zeep ontstaat door een chemisch proces waarbij we vetten mengen met een vloeistof en loog/NaOH, dit noemen we  saponificatie.

Bij het proces komt glycerine vrij, die zorgt voor extra verzorging en zachtheid.   Door het toevoegen van kruiden kun je de zeep extra voedend maken, een weldaad voor je huid.

Voor sommigen klinkt het gebruik van loog wat spannend, maar na vanavond hoef je daar niet bang meer voor te zijn.  Zonder loog geen saponificatieproces, en dus geen zeep.

Met deze theorie kun je zelf thuis aan de slag, en na wat oefenen met de zeepcalculator  maak je binnenkort misschien wel je eigen zeeprecept. Want deze zeep voelt wel even anders aan dan de meeste stukjes zeep uit de winkel!

 

En let op: Zeepmaken is erg verslavend, weet ik uit eigen ervaring!

 

 

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Titel

Ga naar de bovenkant