Bieten Chocolade Crumble
Categorie
20-40 minuten
Nagerecht
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten
Notities
TIP:
In plaats van confiture kun je in het seizoen vers zacht fruit gebruiken, zoals frambozen, aardbeien, bessen of pruimen.
Ingrediƫnten
- 2 bieten, gekookt
- 1/2 kopje water
- 1 eetl. esdoorn siroop (maple sirop)
- 200 ml. confiture naar keuze
- 100 gram pure chocola 85%
- 300 gram tarwemeel
- 100 gram havermout
- 75 gram rietsuiker of kokosbloesemsuiker
- 200 gram roomboter
- snufje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de bieten en snij ze in kleine blokjes
- Leg ze in een ovenschaal of kleine eenpersoons schaaltjes
- Verhit het water en meng met de siroop, sprenkel dit over de bietjes, hussel de confiture door de bietjes
- Hak de chocola in kleine stukjes en strooi over het bietenmengsel
- Meng meel, havermout en suiker door elkaar en voeg zout toe
- Snij de boter met twee messen in stukjes
- Kneed dit kort door het mengsel tot een kruimelig geheel
- Strooi dit over het bietenprutje
- Schenk nog een mooie krul siroop over het deeg en bak het in ongeveer 20 minuten, tot het deeg mooi bruin ziet
© 2023 Copyright Hilmas Keuken