Bieten Chocolade Crumble

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 20 minuten

Totaal: 35 minuten

Bieten Chocolade Crumble

Ingrediƫnten

  • 2 bieten, gekookt
  • 1/2 kopje water
  • 1 eetl. esdoorn siroop (maple sirop)
  • 200 ml. confiture naar keuze
  • 100 gram pure chocola 85%
  • 300 gram tarwemeel
  • 100 gram havermout
  • 75 gram rietsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 200 gram roomboter
  • snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schil de bieten en snij ze in kleine blokjes
  3. Leg ze in een ovenschaal of kleine eenpersoons schaaltjes
  4. Verhit het water en meng met de siroop, sprenkel dit over de bietjes, hussel de confiture door de bietjes
  5. Hak de chocola in kleine stukjes en strooi over het bietenmengsel
  6. Meng meel, havermout en suiker door elkaar en voeg zout toe
  7. Snij de boter met twee messen in stukjes
  8. Kneed dit kort door het mengsel tot een kruimelig geheel
  9. Strooi dit over het bietenprutje
  10. Schenk nog een mooie krul siroop over het deeg en bak het in ongeveer 20 minuten, tot het deeg mooi bruin ziet

Notes

TIP: In plaats van confiture kun je in het seizoen vers zacht fruit gebruiken, zoals frambozen, aardbeien, bessen of pruimen.