Vegetarisch koken

Zien, voelen, ruiken, proeven…in Hilma’s keuken nemen we de tijd. Improvisatiekoken in de vingers krijgen vraagt nu eenmaal een beetje geduld. Want hoe maak je iets op smaak, hoe kook je een gevarieerde maaltijd met de restjes die nog over zijn of hoe combineer je verschillende smaken? Door te doen, te oefenen én door te proeven. Regionale en seizoensgebonden producten zorgen voor een heerlijke verantwoorde plantaardige maaltijd. We letten er natuurlijk op dat je bovendien genoeg voedingsstoffen binnen krijgt.

Losse workshop (open inschrijving)

Tijdens de thema-workshops met een open inschrijving kook je samen met anderen die ook een passie voor de Vegetarische keuken hebben. We koken met een kleine groep van 5 tot 8 deelnemers en gaan daarna samen aan tafel. Enkele thema’s: seizoenskoken, peulvruchten, granen. Of we gaan onze eigen groenten oogsten en improvisatiekoken, inmaak- en conserveringstechnieken.

Kookcyclus ‘Passie voor Vega!’

Ben jij ook zo geïnteresseerd in de vegetarische (biologische) keuken? en weet je soms ook niet wat nu weer te maken en hoe? In 5 workshops gaan we ons verdiepen in de vegetarische keuken. Je krijgt een schat aan informatie over diverse onderwerpen en we gaan natuurlijk uitgebreid koken. elke workshop sluiten we af met een gezamenlijke maaltijd, om al dat lekkers te proeven.

Kom je liever met een eigen groep?

Dat kan natuurlijk ook! Bijvoorbeeld een kookworkshop voor 3-4 personen, gevolgd door een etentje samen met partners en/of vrienden. Zij schuiven aan met 50% korting. Er zijn diverse mogelijkheden voor groepen tot 8 personen. Voor grotere groepen zijn er externe opties. 

Informeer naar de mogelijkheden

Kruiden

Culinaire kruidenwandeling

Op een prachtige plek in hartje Schijndel gaan we op zoek naar (wilde) planten. De meeste mensen zien ze als onkruid, maar je zult verbaasd zijn wat je er op culinair gebied mee kunt. We gaan kruiden verzamelen en verwerken deze daarna in smakelijke gerechten van het seizoen. Vervolgens gaan we buiten samen genieten van onze zelfgemaakte hapjes.

Maak je eigen kruidenthee of kruidenzout

We starten met een kruidenthee en gaan daarna wandelen. Ik vertel over de werking  van diverse planten,  we verzamelen kruiden voor ons eigen thee-  of zoutmengsel.

Meer over kruiden

Wat kunnen kruiden voor jou doen, thuis, en in je keuken? We  gaan in op de smaak en natuurkracht van planten en kruiden: Hoe maak je zelf hydrolaten,  maceraten, azijnen, tincturen, en verwerk je etherische oliën.

Workshops

Bekijk alle workshops