Knolselderij wortel salade

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 5 minuten

Totaal: 20 minuten

Knolselderij wortel salade

Deze winterse salade is zo klaar. En de dag erna is de salade nog lekkerder!

Ingrediƫnten

  • 1 kleine knolselderij
  • 250 gram wortels
  • 1 rode ui, fijn gesneden
  • handvol rozijnen
  • handvol pompoenpitten
  • 100 gr gemengde noten
  • 1 theel. venkelzaad
  • Dressing:
  • 4 el olijfolie
  • 2 el rode wijn azijn
  • 1 tl mosterd
  • 3 el mayonaise
  • sap van 1 citroen
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Schil de knolselderij en de wortels
  2. Rasp ze in een keukenmachine, of met de handrasp
  3. Schil de rode ui en snij heel fijn
  4. Voeg ui en rozijnen toe aan de groenten
  5. Rooster de noten en pompoenpitten en hak ze fijn. Laat afkoelen en meng door de groenten
  6. Kneus de venkel en voeg toe
  7. Meng het geheel goed door elkaar
  8. Meng alle ingrediƫnten voor de dressing door elkaar en maak op smaak met peper en zout
  9. Doe door de salade en roer goed door