Lauwwarme spruitjessalade met kikkererwten
Categorie
Salade
Personen
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten
Notities
Vegetarisch
Glutenvrij
Je kunt ook je eigen kruidenmengsel maken voor de kikkererwten, bv. met rozemarijn, tijm, gemalen koriander en komijn. Of iets pittiger met chilipoeder, paprikapoeder, gember en kurkuma. De mogelijkheden zijn eindeloos
Ingrediënten
- 300 gram gare kikkererwten
- olijfolie
- 1 eetlepel kruidenmix vadouvan
- 1 citroen
- 3 eetlepels tahini
- 1 theelepel vloeibare honing
- water
- 350 gram spruiten
- 50 gram gedroogde vruchten (bv. rozijnen, cranberry's, abrikozen)
- 50 gram pompoenzaden
- zout en peper
Bereiding
- Zet de oven op 200 graden
- Spoel de kikkererwten af en dep ze droog
- Meng de kikkererwten met de vadouvan en een eetlepel olie, mix dit goed
- Spreid ze uit op een bakplaat
- Rooster ze 20 minuten of totdat ze knapperig en goudbruin zijn
- Was de citroen, rasp hem en pers het sap uit
- Meng de rasp en 2 eetlepels sap van de citroen met de tahini
- Voeg honing toe en meng alles goed door elkaar
- Maak op smaak met peper en zout
- Om de dressing vloeibaarder te maken, voeg je er water aan toe. Start met 1 eetlepel water, wil je hem dunner, nog een eetlepel toevoegen
- Rooster de pompoenpitten in een pan
- Maak de spruitjes schoon en snij ze fijn, of pulse ze grof in een keukenmachine
- Verhit een dun laagje olie in een ruime koekenpan en roerbak de spruitjes tot ze geuren en er bruine randjes aan komen
- Maak op smaak met peper en zout
- Doe de lauwwarme spruitjes, de gedroogde vruchten en de helft van de tahinidressing in een grote schaal
- Spatel dit luchtig door elkaar
- Verdeel de kikkererwten en pompoenpitten over de salade
- Maak af met de rest van de dressing
© 2023 Copyright Hilmas Keuken