Maïssoep

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 20 minuten

Totaal: 30 minuten

Categorie: soep

Aantal personen: 4

Maïssoep

Ingrediënten

  • Ingrediënten:
  • 2 maïskolven
  • 1 prei
  • 3/4 liter bouillon (KWUPS)
  • blikje kokosmelk 270 ml
  • snufje chilipeper
  • 1 theel. komijn
  • 1 theel. koriander
  • peper en zout
  • handje vol peterselie en dragon

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. -Verwijder de schutbladeren en de witte draden, snij het kontje van de maïskolf
  3. -Was de maïskolven en snij in stukken
  4. -Was en snij de prei in ringen
  5. -Kook de maïs en prei 10 minuten in de bouillon
  6. -Snij de korrels los van de kolf en doe weer terug in de pan
  7. -Pureer de maïs grof zodat je nog wat bite hebt
  8. -Voeg de kokosmelk en de specerijen toe, en verwarm nog even door
  9. -Maak op smaak met peper en zout
  10. -Was en hak de peterselie en dragon
  11. -Schep de soep in kommen en top deze af met de peterselie en dragon

Notes

Je kunt ook andere kruiden gebruiken als topping, bijvoorbeeld verse koriander

Snel klaar? Gebruik dan 2 blikjes maïs, in plaats van verse kolven. Laat deze uitlekken, en voeg de maïs pas toe als de prei gegaard is.