Maïssoep
Categorie
20-40 minuten
Soep
Portie
4
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten
Notities
Je kunt ook andere kruiden gebruiken als topping, bijvoorbeeld verse koriander
Snel klaar? Gebruik dan 2 blikjes maïs, in plaats van verse kolven. Laat deze uitlekken, en voeg de maïs pas toe als de prei gegaard is.
Ingrediënten
- Ingrediënten:
- 2 maïskolven
- 1 prei
- 3/4 liter bouillon (KWUPS)
- blikje kokosmelk 270 ml
- snufje chilipeper
- 1 theel. komijn
- 1 theel. koriander
- peper en zout
- handje vol peterselie en dragon
Bereiding
- Bereiding:
- -Verwijder de schutbladeren en de witte draden, snij het kontje van de maïskolf
- -Was de maïskolven en snij in stukken
- -Was en snij de prei in ringen
- -Kook de maïs en prei 10 minuten in de bouillon
- -Snij de korrels los van de kolf en doe weer terug in de pan
- -Pureer de maïs grof zodat je nog wat bite hebt
- -Voeg de kokosmelk en de specerijen toe, en verwarm nog even door
- -Maak op smaak met peper en zout
- -Was en hak de peterselie en dragon
- -Schep de soep in kommen en top deze af met de peterselie en dragon
© 2023 Copyright Hilmas Keuken