Bonen balletjes&mosterdsaus
Categorie
40-60 minuten
Tussengerecht
Lekker met platbrood en een salade. Ook heerlijk als snack!
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
- Bruine bonenballetjes:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theel gemalen koriander
- 1 eetlepel gemalen komijn
- scheutje olijfolie
- 500 gram bruine bonen
- 6 eetlepels speltmeel
- 1 ei
- handvol verse peterselie
- peper en zout
- high oleic zonnebloemolie (olie van zonnebloemen met een grote hitte-stabiliteit)
- zoete mosterdsaus:
- 3 flinke eetlepels mosterd
- 1 eetl. honing
- 1 eetl. siroop (maple)
- 1 eetl. appelazijn
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetl. worchestersaus
Bereiding
- Bruine bonen balletjes:
- Ontvel en snipper de ui en knoflook
- Bak deze aan in wat olie, en voeg de koriander en komijn toe
- Doe bonen en speltmeel in keukenmachine en mix ze grof
- Hak de peterselie fijn
- Voeg ei, peterselie en de de gebakken ingrediënten toe en meng goed
- Breng op smaak met peper en zout
- Rol balletjes van ongeveer 5 cm. en laat ze minimaal 30 minuten rusten
- Verwarm de zonnebloemolie tot 170 graden en bak de balletjes tot ze bruin zien, in een ruime hoeveelheid olie.
- Zoete mosterdsaus:
- Mix alle ingrediënten goed door elkaar, breng de zoete mosterdsaus op smaak met peper en zout
© 2023 Copyright Hilmas Keuken