Bruine bonen balletjes met zoete mosterdsaus

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 10 minuten

Totaal: 25 minuten

Categorie: TUSSENGERECHT

Bruine bonen balletjes met zoete mosterdsaus

Lekker met platbrood en een salade. Ook heerlijk als snack!

Ingrediënten

  • Bruine bonenballetjes:
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theel gemalen koriander
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • scheutje olijfolie
  • 500 gram bruine bonen
  • 6 eetlepels speltmeel
  • 1 ei
  • handvol verse peterselie
  • peper en zout
  • high oleic zonnebloemolie (olie van zonnebloemen met een grote hitte-stabiliteit)
  • zoete mosterdsaus:
  • 3 flinke eetlepels mosterd
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. siroop (maple)
  • 2 tot 4 eetl. appelazijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetl. worchestersaus

Bereiding

  1. Bruine bonen balletjes:
  2. Ontvel en snipper de ui en knoflook
  3. Bak deze aan in wat olie, en voeg de koriander en komijn toe
  4. Doe bonen en speltmeel in keukenmachine en mix ze grof
  5. Hak de peterselie fijn
  6. Voeg ei, peterselie en de de gebakken ingrediënten toe en meng goed
  7. Breng op smaak met peper en zout
  8. Rol balletjes van ongeveer 5 cm. en laat ze minimaal 30 minuten rusten
  9. Verwarm de zonnebloemolie tot 170 graden en bak de balletjes tot ze bruin zien, in een ruime hoeveelheid olie.
  10. Zoete mosterdsaus:
  11. Mix alle ingrediënten goed door elkaar, breng de zoete mosterdsaus op smaak met peper en zout