Pompoenburger met quinoa
Categorie
40-60 minuten
Vega Burger
Lekker met brood, hummus, (veld)sla en een saus!
Bijvoorbeeld Sinaasappel-dragonsaus: 1 el. oregano 1 el. gedroogde dragon 1/2 sinaasappel 1 tl. mosterd 1 el. pompoenpitten 2 eetl. water Alles door elkaar mengen tot een egale massa
Bijvoorbeeld Sinaasappel-dragonsaus: 1 el. oregano 1 el. gedroogde dragon 1/2 sinaasappel 1 tl. mosterd 1 el. pompoenpitten 2 eetl. water Alles door elkaar mengen tot een egale massa
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
45 minuten
Ingrediƫnten
- 135 gram ongekookte quinoa
- 300 gram pompoen
- 75 gram meel (tarwe, boekweit, haver, rogge)
- 1 rode paprika
- 2 el. chiazaad
- 1 tl. chilipeper
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl miso
- 1/4 tl komijn
- 1/4 tl kurkuma
- peper
Bereiding
- Spoel de quinoa, kook hem gaar en giet af
- Rooster de pompoen en paprika in de oven tot ze zacht zijn
- Verwijder de zaadlijsten en schil van pompoen en paprika
- Snipper de teentjes knoflook
- Weeg alle ingrediƫnten af en meng alles goed door elkaar
- Druk het mengsel goed aan en zet minimaal een half uur in de koelkast
- Verwarm de oven op 180 graden, bekleed de bakplaat met bakpapier
- Maak burgertjes van het mengsel
- Bak ze in 15-20 minuten in het midden van de oven
© 2023 Copyright Hilmas Keuken