Pompoenburger met quinoa

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 25 minuten

Totaal: 45 minuten

Categorie: Vega burger

Pompoenburger met quinoa

Lekker met brood, hummus, (veld)sla en een saus!

Bijvoorbeeld Sinaasappel-dragonsaus: 1 el. oregano 1 el. gedroogde dragon 1/2 sinaasappel 1 tl. mosterd 1 el. pompoenpitten 2 eetl. water Alles door elkaar mengen tot een egale massa

Ingrediƫnten

  • 135 gram ongekookte quinoa
  • 300 gram pompoen
  • 75 gram meel (tarwe, boekweit, haver, rogge)
  • 1 rode paprika
  • 2 el. chiazaad
  • 1 tl. chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl miso
  • 1/4 tl komijn
  • 1/4 tl kurkuma
  • peper

Bereiding

  1. Spoel de quinoa, kook hem gaar en giet af
  2. Rooster de pompoen en paprika in de oven tot ze zacht zijn
  3. Verwijder de zaadlijsten en schil van pompoen en paprika
  4. Snipper de teentjes knoflook
  5. Weeg alle ingrediƫnten af en meng alles goed door elkaar
  6. Druk het mengsel goed aan en zet minimaal een half uur in de koelkast
  7. Verwarm de oven op 180 graden, bekleed de bakplaat met bakpapier
  8. Maak burgertjes van het mengsel
  9. Bak ze in 15-20 minuten in het midden van de oven