Skip to content
Hilma’s Keuken Logo
  • Home
  • Onze mogelijkheden
  • Workshops
  • Recepten
  • Contact
  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief
  • FacebookVolg Hilma's Keuken via Facebook
Pompoenburger met quinoa
  • Bekijk grotere afbeelding

Pompoenburger met quinoa

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 25 minuten

Totaal: 45 minuten

Categorie: Vega burger

Pompoenburger met quinoa

Lekker met brood, hummus, (veld)sla en een saus!

Bijvoorbeeld Sinaasappel-dragonsaus: 1 el. oregano 1 el. gedroogde dragon 1/2 sinaasappel 1 tl. mosterd 1 el. pompoenpitten 2 eetl. water Alles door elkaar mengen tot een egale massa

Ingrediƫnten

  • 135 gram ongekookte quinoa
  • 300 gram pompoen
  • 75 gram meel (tarwe, boekweit, haver, rogge)
  • 1 rode paprika
  • 2 el. chiazaad
  • 1 tl. chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl miso
  • 1/4 tl komijn
  • 1/4 tl kurkuma
  • peper

Bereiding

  1. Spoel de quinoa, kook hem gaar en giet af
  2. Rooster de pompoen en paprika in de oven tot ze zacht zijn
  3. Verwijder de zaadlijsten en schil van pompoen en paprika
  4. Snipper de teentjes knoflook
  5. Weeg alle ingrediƫnten af en meng alles goed door elkaar
  6. Druk het mengsel goed aan en zet minimaal een half uur in de koelkast
  7. Verwarm de oven op 180 graden, bekleed de bakplaat met bakpapier
  8. Maak burgertjes van het mengsel
  9. Bak ze in 15-20 minuten in het midden van de oven
6.4.4
Copyright Hilmas Keuken

Hilma van Rozendaal2019-03-19T18:12:03+00:0040-60 minuten, Vega Burger|

Leuk? Deel deze post via social media!

facebooktwitterlinkedinwhatsapppinterestE-mail
Copyright 2019 - Hilma's Keuken | Design by GET TO THE PO!NT
Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring
Deze website gebruikt cookies om goed te kunnen functioneren en je ervaring te verbeteren. Klik op 'JA' wanneer je goed functionerende site wilt gebruiken. Je kunt de cookies ook afwijzen of meer informatie hierover lezen in de Privacyverklaring.

JA NEE Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy
Noodzakelijk Altijd ingeschakeld