Voor 6 krokante zanddeeg tartelettes met een doorsnede van 12 cm

250 gram tarwemeel

50 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

2 eidooiers

1 eetlepel melk

1 theel. bakpoeder

125 gram koude boter

Voor de bramenmousse:

flink hand vol bramen

1 eiwit

mascarpone

enkele muntblaadjes

Bereiding:

Meng voor de tartelettes alle ingrediƫnten, behalve de boter, in een grote kom goed door elkaar

Snij de boter in kleine blokjes

Kneed de boter door het meel, en maak er een bol van

Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast

Verwarm de oven voor op 200 graden

Verdeel het deeg dun over de tartelette vormpjes

Bak ze in 15 minuten tot ze goudbruin zijn

Stort de taartjes en laat afkoelen

Houd enkele bramen apart

Mix de rest van de bramen fijn in een keukenmachine of met een staafmixer

Voeg het eiwit erbij en mix tot er een luchtige mousse

Vul de tartelettes met een flinke dot mascarpone, met daar bovenop de mousse, en decoreer met de losse bramen en een paar muntblaadjes

 

Weetjes:

 

Deze taartjes bevatten weinig suiker. Maar vind je de mousse niet zoet genoeg, voeg dan een schepje honing of andere zoetstof toe

Aardbeien of frambozen zijn ook lekker ipv bramen