Voor 6 krokante zanddeeg tartelettes met een doorsnede van 12 cm
250 gram tarwemeel
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eidooiers
1 eetlepel melk
1 theel. bakpoeder
125 gram koude boter
Voor de bramenmousse:
flink hand vol bramen
1 eiwit
mascarpone
enkele muntblaadjes
Bereiding:
Meng voor de tartelettes alle ingrediƫnten, behalve de boter, in een grote kom goed door elkaar
Snij de boter in kleine blokjes
Kneed de boter door het meel, en maak er een bol van
Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast
Verwarm de oven voor op 200 graden
Verdeel het deeg dun over de tartelette vormpjes
Bak ze in 15 minuten tot ze goudbruin zijn
Stort de taartjes en laat afkoelen
Houd enkele bramen apart
Mix de rest van de bramen fijn in een keukenmachine of met een staafmixer
Voeg het eiwit erbij en mix tot er een luchtige mousse
Vul de tartelettes met een flinke dot mascarpone, met daar bovenop de mousse, en decoreer met de losse bramen en een paar muntblaadjes
Weetjes:
Deze taartjes bevatten weinig suiker. Maar vind je de mousse niet zoet genoeg, voeg dan een schepje honing of andere zoetstof toe
Aardbeien of frambozen zijn ook lekker ipv bramen