Pastinaakmuffins
Categorie
40-60 minuten
Zoet
Portie
16
Voorbereidingstijd
25 minuten
Kooktijd
24 minuten
Totale tijd
49 minuten
Notities
Deze muffins zijn ook erg lekker om met pompoen te maken in plaats van met pastinaak.
Je kunt ze lactosevrij maken als je kokosolie gebruikt in plaats van boter, en een plantaardige melk.
Ben je niet zo'n zoetekauw? Je kunt minder suiker gebruiken, pastinaak is op zichzelf al zoet.
Ingrediƫnten
- 500 gram pastinaak
- 125 gr boter
- 1 el. melk
- 2 eieren
- 1 eetl. vanille
- 230 gram bloem (65 gram tarwebloem 165 boekweit)
- 1/2 theel. bakpoeder
- 1 theel. baksoda
- 90 gram bruine suiker
- 150 gram kristalsuiker
- 2 eetl. kaneel
- 1/4 eetl. kruidnagel
- 1/4 eetl. nootmuskaat
- snufje zout
Bereiding
- Schil de pastinaak, snij in blokjes en kook totdat hij zacht is
- Pureer de pastinaak en laat afkoelen
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Mix de natte ingrediƫnten: pastinaakpuree, boter, melk, eieren en vanille in een kom
- Mix meel, suiker, zout, bakpoeder, baksoda, en specerijen in een andere kom
- Voeg samen, meng goed door elkaar en verdeel in muffinvormpjes
- Bak de muffins 20 tot 24 minuten op 190 graden
© 2023 Copyright Hilmas Keuken