Skip to content
Hilma’s Keuken Logo
  • Home
  • Onze mogelijkheden
  • Workshops
  • Recepten
  • Contact
  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief
  • FacebookVolg Hilma's Keuken via Facebook
Pastinaakmuffins
  • Bekijk grotere afbeelding

Pastinaakmuffins

Voorbereiding: 25 minuten

Bereiding: 24 minuten

Totaal: 49 minuten

Categorie: Zoet

Pastinaakmuffins

Ingrediƫnten

  • 500 gram pastinaak
  • 125 gr boter
  • 1 el. melk
  • 2 eieren
  • 1 eetl. vanille
  • 230 gram bloem (65 gram tarwebloem 165 boekweit)
  • 1/2 theel. bakpoeder
  • 1 theel. baksoda
  • 90 gram bruine suiker
  • 150 gram kristalsuiker
  • 2 eetl. kaneel
  • 1/4 eetl. kruidnagel
  • 1/4 eetl. nootmuskaat
  • snufje zout

Bereiding

  1. Schil de pastinaak, snij in blokjes en kook totdat hij zacht is
  2. Pureer de pastinaak en laat afkoelen
  3. Verwarm de oven voor op 190 graden
  4. Mix de natte ingrediƫnten: pastinaakpuree, boter, melk, eieren en vanille in een kom
  5. Mix meel, suiker, zout, bakpoeder, baksoda, en specerijen in een andere kom
  6. Voeg samen, meng goed door elkaar en verdeel in muffinvormpjes
  7. Bak de muffins 20 tot 24 minuten op 190 graden

Notities

Deze muffins zijn ook erg lekker om met pompoen te maken in plaats van met pastinaak.

Je kunt ze lactosevrij maken als je kokosolie gebruikt in plaats van boter, en een plantaardige melk.

Ben je niet zo'n zoetekauw? Je kunt minder suiker gebruiken, pastinaak is op zichzelf al zoet.

6.4.4
Copyright Hilmas Keuken

Hilma van Rozendaal2019-10-17T23:07:17+00:0040-60 minuten, Zoet|

Leuk? Deel deze post via social media!

facebooktwitterlinkedinwhatsapppinterestE-mail
Copyright 2019 - Hilma's Keuken | Design by GET TO THE PO!NT
Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring
Deze website gebruikt cookies om goed te kunnen functioneren en je ervaring te verbeteren. Klik op 'JA' wanneer je goed functionerende site wilt gebruiken. Je kunt de cookies ook afwijzen of meer informatie hierover lezen in de Privacyverklaring.

JA NEE Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy
Noodzakelijk Altijd ingeschakeld